Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bevolking Haarlemmermeer dient 143 voorstellen in voor besteding fon..

Datum nieuwsfeit: 17-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 17 mei 2002


Bevolking dient 143 voorstellen in voor besteding van fonds voor wijken en kernen

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft 143 voorstellen ontvangen voor de eerste besteding uit het fonds bestaande wijken en kernen. Een bestuurlijke werkgroep vanuit de gemeenteraad toetst de komende periode het groot aantal binnengekomen voorstellen aan de opgestelde eisen. De gemeenteraad besluit naar verwachting op 27 juni aanstaande welke voorstellen uitgevoerd worden. De bevolking van Haarlemmermeer heeft boven verwachting gereageerd op de oproep van de gemeenteraad voorstellen in te dienen om een impuls te geven aan de leefbaarheid en saamhorigheid van een kern, wijk of straat. Tot 1 mei zijn 143 voorstellen ingediend. Een groot deel van de voorstellen zijn gericht op de aanleg of onderhoud van speeltuinen en groen. Daarnaast vragen de inzenders om skatebanen, voetbalveldjes, verlichting, straatfeesten, verkeersaanpassingen en meer acties tegen hondenpoep en zwerfvuil. De voorstellen zijn afkomstig van wijk- en dorpsraden, straten, gezinnen en individuen. Opvallend is de afkomst van de voorstellen, ingediend vanuit kleine en grote kernen verspreid over de hele polder. De voorstellen geven een duidelijk beeld van de wensen van de inwoners van Haarlemmermeer.
De bestuurlijke werkgroep voor het Fonds voor Wijken en Kernen toetst de binnengekomen voorstellen aan vooraf opgestelde eisen. De werkgroep bekijkt of de plannen passen binnen de doelstellingen en wat de bewoners zelf doen om het plan te laten slagen. Een andere eis is dat het voorstel geen onderdeel uitmaakt van bestaande (meer)jarenplannen of bestaand gemeentebeleid. Als laatste criterium geldt dat het plan geen investering is met afschrijvingskosten in volgende jaren. De voorstellen die voldoen aan de toetsing worden voorgelegd aan B&W, daarna aan commissie ABM en tenslotte besluit de gemeenteraad hopelijk eind juni welke voorstellen in deze eerste ronde kunnen worden uitgevoerd.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie