Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking bezegeld door ondertekening convenant cultuurhistorie

Datum nieuwsfeit: 17-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Gelderland

Samenwerking bezegeld door ondertekening convenant cultuurhistorie

"Laten we samen aan de slag gaan." Met deze woorden ondertekende gedeputeerde Theo Peters namens de Gedeputeerde Staten van Gelderland op 17 mei het convenant Cultuurhistorie. Ook vertegenwoordigers van de belangrijkste partijen die betrokken zijn bij de instandhouding en ontwikkeling van het cultuurhistorisch erfgoed in Gelderland (de gemeenten/VNG Gelderland, de Rijksdiensten(Monumentenzorg en Oudheidkundig Bodemonderzoek), het Gelders Genootschap en de Monumentenwacht) zetten hun handtekening. ondertekening convenant cultuurhistorie Het convenant heeft als doel een betere samenwerking en onderlinge afstemming te bereiken op het gebied van historische bouwkunde, historische geografie en archeologie. De uitwisseling van kennis en ervaring tussen de partijen moet leiden tot een kwaliteitsimpuls voor het cultuurhistorische beleid.

Met de ondertekening van het convenant realiseren Gedeputeerde Staten één van de eerste actiepunten van de nota Belvoir waarin het cultuurhistorisch beleid voor de periode 2001-2004 is vastgelegd. De provincie Gelderland vindt het belangrijk om specifieke cultuurhistorische elementen te ontwikkelen en bewaren.Om dit belang te onderstrepen wordt de komende jaren 4 miljoen euro in cultuurhistorische projecten geïnvesteerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie