Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Magentis in Duitsland als beste getest

Datum nieuwsfeit: 17-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

17-5-2002

Magentis in Duitsland als beste getest

Dat het vlaggenschip van Kia - de Magentis - een luxueuze sedan van topklasse is, was al langer bekend. Dat het model in staat is om de gevestigde Duitse orde in de hogere prijssegmenten te verslaan, komt toch als een verrassing.

Het toonaangevende Duitse autoblad AutoBild hield onlangs een uitgebreide vergelijkende test, waarin de Mercedes C-klasse, de Nissan Maxima en de Kia Magentis het tegen elkaar opnamen. De autos werden onder andere beoordeeld op rijeigenschappen, binnenruimte, vermogen, prijs-kwaliteitverhouding en veiligheid.

De uitslag van het Duitse vergelijk was duidelijk: de Kia Magentis versloeg de Mercedes C-klasse en de Nissan Maxima en eindigde op een overtuigende eerste plaats. De Mercedes en Nissan eindigden op een respectievelijke tweede en derde positie.

De redacteuren prezen de geteste Magentis 2.5 V6 met name om zijn rijeigenschappen, complete uitrusting, krachtige motor en ruime interieur. Ook de zelfdenkende automatische versnellingsbak van de Magentis wist de AutoBild journalisten te overtuigen.

De test geeft eens te meer aan dat het Koreaanse groeimerk Kia in staat is om autos te fabriceren die de concurrentie op een aantal belangrijke punten het nakijken geven. In Nederland is de Magentis leverbaar vanaf 23.995,-. Aan de zeer luxueuze 2.5 V6 automaat hangt een prijskaartje van 32.395,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie