Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 18-05-2002

Datum nieuwsfeit: 18-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2002 Persberichten district Rijn&Venen, 11.00 uur

Onder invloed

MAARSSEN Surveillerende agenten zagen zaterdagochtend om 02.40 uur op het zandpad een jongen op een bromfiets rijden. De bestuurder viel op omdat hij zonder licht reed. Bij controle van de 16-jarige jongen uit Utrecht, bleek dat hij nogal wat alcohol op had. Een blaasproef gaf een uitslag van 1.25 promille. De verdachte is door zijn ouders opgehaald aan het bureau.

Verdachten aangehouden na inbraak

HARMELEN In een supermarkt aan de Dorpsstraat werd in de vroege uren van donderdag 16 mei ingebroken door drie mannen die korte tijd later na een achtervolging in Utrecht aangehouden konden worden. Het bleek te gaan om twee inwoners van Utrecht van 20 en 21 jaar en een 28-jarige man zonder vast woonadres. De drie werden voor verhoor en nader onderzoek ingesloten.

Omstreeks 03.46 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken was en de verdachten inmiddels met een auto en de buit waren weggereden. Bij het aanrijden naar de plaats van de inbraak kwam een auto uit de richting vanwaar de inbraak was gepleegd, waarop de politie besloot deze auto te volgen. Via de A12 en de A2 reed de personenauto eerst in de richting van Amsterdam, maar ging daarna richting centrum Utrecht. Inmiddels waren andere politieautos in de omgeving ter assistentie en werd de bestuurder een stopteken gegeven. De bestuurder reed echter gewoon door waarop de auto op de Schaverijstraat in Utrecht klem gereden kon worden.

In de auto werd een zak gevuld met pakjes shag en sigaretten aangetroffen. De drie inzittenden werden in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau in Maarssen. De daders hadden de toegangsdeur van de winkel vernield waarna de shag en sigaretten werden gestolen. Na inventarisatie bleek de waarde van de buit 1500,- te bedragen.
In de loop van vrijdagmiddag 17 mei werd aan de drie in overleg met Justitie een dagvaarding uitgereikt, waarna zij weer in vrijheid werden gesteld. De drie moeten zich over enige tijd verantwoorden bij de rechtbank in Utrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie