Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 18-05-2002

Datum nieuwsfeit: 18-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-05-2002 Persbericht van zaterdag 18 mei 2002

Eindhoven: Computerdieven op heterdaad betrapt
Vrijdagavond rond 22.00 uur zijn in een schoolgebouw aan het Kranenveld drie mannen aangehouden. Ze waren bezig een laptopcomputer te stelen. Ze hadden niet op de alarm- en beveiligingssystemen van de school gerekend. Met behulp van beveiligingpersoneel werden de drie aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. Ze hebben niets buit kunnen maken. Twee van de aangehouden ( 25 en 27 jaar oud) mannen kwamen uit Tilburg en een 25-jarige man kwam uit Rijen.

Eindhoven: Man beroofd na geld pinnen
Een 31-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond rond 23.00 uur bij een pinautomaat aan het Cassandraplein door twee mannen beroofd van 40 euro. De man had net gepind toen hij door een man in een wurggreep werd genomen. Een tweede man bedreigde het slachtoffer met een groot mes. Het slachtoffer liet zijn gepinde geld vallen. Een van de daders raapte het op en de twee verdwenen.

Eindhoven: Man en vrouw aangehouden na auto-inbraak Zaterdagmorgen rond 1.00 uur zijn op het Stratumseind een 27-jarige man en een 22jarige vrouw beiden afkomstig uit Eindhoven aangehouden. De twee worden verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto op de Tesselschadelaan. Een ruit van de auto werd verwijderd en de dieven probeerden een geluidsbox en een autoradio te stelen. Dat mislukte. Aan de hand van hun signalement konden agenten de twee daarna aanhouden. Ze zijn op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad gepakt
Een beveiligingsbeambte en een passant hebben zaterdagmorgen rond 7.00 uur een 37-jarige man uit Eindhoven op heterdaad betrapt toen hij bezig was in te breken in een geparkeerde auto op de Bleekweg. Met een stoeptegel had de man een ruit van de auto vernield en was hij bezig de autoradio te demonteren. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Drugs
Op de Grote Berg is zaterdagmorgen rond 2.00 uur een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Toen politieagenten de man wilden controleerden vielen er al enkele bolletjes cocaïne uit zijn broek. Hij bleek uiteindelijk in het bezit van 14 bolletjes cocaïne. De drugs zijn in beslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na slaan met flessen Zaterdagmorgen rond 4.00 uur zijn op het Stratumseind twee Eindhovenaren ( 35 en 28 jaar oud) aangehouden. Die twee verlieten met flessen in hun hand een café. De eigenaar sprak de twee aan en wees hen op het glasverbod. Ze weigerden en een van hen sloeg de cafébaas met een fles hard op zijn hoofd. Een portier die tussenbeide kwam werd ook hard met een fles geslagen. Beiden hebben zich in een ziekenhuis moeten laten behandelen. De twee mannen werden op aanwijzingen van diverse getuigen aangehouden. Ze zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 4.30 uur is op het Stratumseind een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij zat met twee passagiers op een brommer. De bestuurder had gedronken en blies later op het politiebureau 1,2 promille. Er is proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt.

Asten: Drugsdealer gepakt
Vrijdagavond rond 22.00 uur is in Asten op de Prins Bernhardstraat een 22-jarige man uit Maasbree aangehouden. De politie controleerde de auto van de man en vond in het dashboardkastje 252 XTC pillen. De man is in verzekering gesteld. De pillen zijn in beslaggenomen.

Helmond: Vechtpartij
Vrijdagavond rond 23.45 uur zijn in een woning aan het Rijpelplein een 34-jarige man uit Sint Oedenrode en een 42-jarige Helmonder aangehouden. Ze waren betrokken bij een vechtpartij in de woning. Die ontstond na afloop van een feestje.De twee mannen waren de woning binnengedrongen. Dit draaide uit op een vechtpartij waarbij ruim 10 mannen betrokken waren. De aanleiding tot de ruzie is nog niet bekend. De twee werden met veel verzet door agenten aangehouden. De twee zijn in verzekering gesteld.

Reusel: Alcoholcontrole
Op de Wilhelminalaan in Reusel heeft de politie van vrijdagavond 23.00 uur tot zaterdagmorgen 0.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Er zijn ruim dertig automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een 56-jarige man uit Reusel liep tegen de lamp. Hij blies op het politiebureau ruim 1,8 promille. Zijn rijbewijs moest de man op het politiebureau achterlaten. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Best: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 1.20 uur is op de Prins Bernhardlaan in Best een 31-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij reed dronken op zijn bromfiets. Op het politiebureau blies hij tijdens de ademtest 2,2 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 20-jarige bromfietser uit Best werd zaterdagmorgen om 1.30 uur op de Mr T J Verschuurstraat betrapt op het rijden onder invloed. Hij droeg geen helm en zijn bromfiets moest voor verder technisch onderzoek uit het verkeer genomen worden. Omdat hij gedronken had ( 0,55 promille) kreeg hij een boete van 75 euro.

Geldrop: Vrachtauto met monitoren gestolen
Zaterdagmorgen rond 3.20 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Spaarpot in Geldrop. De dieven kwamen op het afgesloten terrein van een transportonderneming en sneden bij drie opleggers de zeilen open. Een vrachtauto werd opengebroken maar het lukte vanwege de beveiliging niet om de vrachtauto te starten. De cabine van de vrachtauto werd door de dieven zwaar beschadigd. Een andere vrachtauto wisten de dieven wel aan de praat te krijgen en deze werd aan een oplegger, geladen met 300 flatscreenmonitoren met een geschatte waarde van 600.000 euro, gekoppeld. Met de vrachtauto, een gele Man 19 FLT, en de oplegger zijn de dieven vertrokken.

Bladel: Drugs en wapen gevonden
Zaterdagmorgen rond 4.45 uur is op de Bossingel een 21-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. Politieagenten zagen hem met hoge snelheid over de N284 rijden. Tijdens de controle zagen de agenten dat de man in zijn dashboardkastje een pistool had liggen. Bij nader onderzoek bleek dit een imitatiewapen te zijn dat de man niet in zijn bezit mocht hebben. Bij de verdere controle kwamen ook nog drie zakjes met cocaïne te voorschijn. Het wapen en de drugs zijn inbeslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Soerendonk: Diefstal auto
Op een parkeerplaats aan de Strijperdijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze Volkswagen Golf met het kenteken 40-JD-NP gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie