Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 19-05-2002

Datum nieuwsfeit: 19-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 19 mei 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: controle pinksterverkeer
Vanwege de pinksterweekenders die met de caravan of vouwwagen richting camping gingen zijn er vrijdagmiddag op de zuidelijke ringweg en de A28 tien combinaties gecontroleerd op technische gebreken. Een 29-jarige automobilist uit Musselkanaal was niet in het bezit van een E-rijbewijs, hetgeen voor de betreffende combinatie wel vereist werd. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor een hulpkoppeling die niet goed was bevestigd, vier gevallen van een onjuist bevestigde losbreekinrichting en vijf bekeuringen voor geen kentekenplaat op de vouwwagen of caravan.

Uithuizen: proces-verbaal voor maken lawaai
Twee agenten in burger zijn zaterdagnacht slaags geraakt met een 21-jarige inwoner van Groningen en diens vader (48). Betrokkene wilde op de Hoofdstraat Oost nog een kroeg in, hetgeen vanwege het late tijdstip niet meer werd toegstaan. Hij bleef echter roepen om erin te mogen en hield daarmee niet op nadat hij door een van de agenten in burger was verzocht daarmee te stoppen. De politieman die zich legitimeerde gaf op een gegeven moment aan dat betrokkene werd aangehouden voor nachtrumoer. De verdachte wilde vanaf dat moment niet meewerken. Hij verzette zich hevig. Om de zaak niet te laten escaleren gebruikten de politiemensen pepperspray, hetgeen de verdachte rustig maakte. Op dat moment echter werd een van de politiemensen in een wurggreep genomen door de vader van de 21-jarige Stadjer, die zijn zoon wilde ontzetten. Achteraf verklaarde hij, dat hij niet wist dat hij te doen had met politieagenten. Beiden zijn daarna aan het politiebureau in Uithuizen gehoord en daarna weer op vrije voeten gesteld.. De politie maakt proces-verbaal op van de schermutseling.

Delfzijl: meisje bewusteloos aangetroffen op dijk Een 15-jarig meisje uit Delfzijl is zaterdag omstreeks middernacht door een voorbijganger bewusteloos aangetroffen op de dijk langs de Zeebadweg in haar woonplaats. Het meisje reageerde niet op vragen en leek enigszins onderkoeld. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze na verloop van tijd bijkwam. Ze verklaarde zich nauwelijks iets te herinneren van het feit, dat ze daar terecht was gekomen, vermoedelijk vanwege overmatig alcoholgebruik. Dit veroorzaakte mogelijk ook haar bewusteloze toestand.

Winsum: vrouw met 2.5 promille achter stuur
Een 28-jarige vrouw uit het Duitse Norden is zaterdagmiddag op de Provincialeweg in Winsum door de politie bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw die bij de controle redelijk obstinaat reageerde bleek ruim 2.5 promille alcohol in haar bloed te hebben. Ze bleek voorts niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De auto werd daarom in overleg met justitie in beslag genomen. De vrouw is bij kennissen afgeleverd.

Groningen: motorrijder gewond bij botsing
Een 32-jarige motorrijder uit het Friese Oudega is zaterdagmiddag op de Rijksweg in Groningen gewond geraakt nadat hij bij een inhaalmanoeuvre frontaal op een personenauto botste. Hij is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto en de motorfiets liepen daarbij flinke schade op. De auto werd bestuurd door een 34-jarige Stadjer die erger voorkwam door naar rechts uit te wijken.

Groningen: twee meisje aangehouden voor mishandeling Twee meisjes (15 en 16) uit Groningen zijn zaterdagavond aangehouden, nadat ze op de Grote Markt een 15-jarig stadsgenote hadden mishandeld. De meisjes maakten onderdeel uit van een grotere groep personen die op het terrein van de kermis vervelend waren en mogelijk nog meer mensen een klap hebben gegeven. De politie zoekt uit welk aandeel de meisjes hebben gehad en wat anderen van de betreffende groep nog aan strafbare feiten hebben gepleegd.

Winschoten: bromfietser met 1.3 promille
Een 16-jarige bromfietser uit Nieuw Beerta is zaterdagnacht op het Burgemeester Schonfeldplein betrapt bij het rijden onder invloed. Hij viel op, omdat hij met twee vrienden zonder helm op de bromfiets reed. Nader onderzoek gaf aan dat hij had gedronken (1.3 promille). Tevens bleek hij geen bromfietscertificaat te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie