Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedevaart slachtoffers en nabestaanden Volendam naar Lourdes

Datum nieuwsfeit: 19-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Omroep RKK
Zoek soortgelijke berichten

Omroep RKK


KRUISPUNT

Zondag, rond 22.18 uur, Nederland 1

Zondag 19 mei 2002

Kruispunt: bedevaart slachtoffers en nabestaanden Volendam naar Lourdes

Veel jonge slachtoffers en bijna alle ouders die een kind hebben verloren bij de nieuwjaarsbrand van Volendam gingen de afgelopen week op bedevaart naar Lourdes. Kruispunt volgde slachtoffers en nabestaanden op deze bijzondere pelgrimage die vooral tot doel had in een religieuze omgeving het verdriet en de pijn met elkaar te delen, maar ook vooruit te kijken naar de toekomst. Op de zondag van Pinksteren een Kruispunt-special over Volendammers op bedevaart naar het Maria-oord bij uitstek, Lourdes.

Zondag 12 mei 2002

De Bisschop van Roermond, mgr. Frans Wiertz, moedigt slachtoffers van seksueel misbruik aan aangifte te doen bij de politie. De bisschop weigert echter een beschuldigde priester bij justitie aan te geven als het slachtoffer dat niet wil. "Je kunt iemand niet dwingen om naar de politie te gaan," aldus bisschop Wiertz zondag 12 mei in het RKK-tv-programma Kruispunt. Wiertz zei dat slachtoffers vaak geen aangifte willen doen omdat ze bang zijn dat ze in de publiciteit komen.

---
Voor hulp en vragen naar aanleiding van het studiogesprek met bisschop Wiertz over seksueel misbruik binnen de kerk kunt u terecht bij het Meldpunt van de Landelijke Instelling Hulp en Recht:

Postbus 56
5070 AB Udenhout
Tel: 0900-8998411 (10 eurocent p/min.)

Presentatie: Leo Fijen

Wilt u reageren op de uitzending dan kunt u schrijven naar:

Redactie Kruispunt
postbus 23000
1202 EA
Hilversum
of: (kruispunt@kro.nl)

RKK/KRO's Kruispunt is een wekelijks programma met nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving, gemaakt vanuit katholiek perspectief. Kruispunt is daarbij altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal van mensen die in hun functie of levensgeschiedenis betrokken zijn bij het nieuws en daarover praten vanuit hun gelovige inspiratie. Kruispunt neemt in vorm en inhoud de tijd voor dat verhaal, kiest dus voor verdieping en brengt vaak niet meer dan een of twee onderwerpen per uitzending. Kruispunt zoekt dit avontuur niet alleen maar in het binnenland, maar ook in het buitenland en laat daarmee zien dat katholieken een wereldwijd engagement hebben. Kruispunt heeft het volgende motto: dichtbij de ander, dichtbij de gemeenschap.

Teletekstpagina 233: servicepagina van Kruispunt TV

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie