Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

N-VA vraagt extra steun voor Timor Lorosae

Datum nieuwsfeit: 20-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuw-Vlaamse Alliantie

N-VA vraagt extra steun voor Timor Lorosae (20/05/02)

De N-VA begroet het voormalige Oost-Timor als 192ste onafhankelijke staat in de wereld. VN-secretaris-generaal Kofi Annan noemde de onafhankelijkheidsplechtigheid terecht "een moment van trots en bevrijding".

Gezien het zelfbeschikkingsrecht der volkeren nog altijd deel uitmaakt van het VN-handvest, hoopt de N-VA dat Vlaanderen de 193ste onafhankelijke staat mag worden, volwaardige lidstaat van een democratisch Europa en genereus lid van de wereldgemeenschap. Steeds meer Vlamingen zien vandaag in dat België een rem vormt op een beter bestuur en meer democratie. België staat haaks op het algemeen Vlaams belang.

De frêle nieuwe staat die voortaan Timor Lorosae heet, kende niets dan uitbuiting en onderdrukking. Een ontvolkt, vernield en verpauperd land is het gevolg. De Internationale gemeenschap verleent 395 miljoen Euro hulp de komende drie jaar. De N-VA vraagt echter dat ook Vlaanderen en België een extra inspanning keveren voor het veelgeteisterde land dat momenteel tot de twintig armste landen van de wereld behoort. De onmiddellijke erkenning van het nieuwste land dient gepaard te gaan met een toezegging van bijkomende middelen in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Terzake interpelleren de N-VA-fracties in zowel de Kamer als het Vlaams parlement de bevoegde ministers.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, alg. voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie