Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Markies Houdt hof op Brabantse Kastelendag in Bergen op Zoom

Datum nieuwsfeit: 20-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen op Zoom


De Markies Houdt hof

Op maandag 20 mei a.s. wordt weer de Brabantse Kastelendag gehouden en ook Het Markiezenhof zal dan als vanouds bruisen van de activiteiten. Het thema voor de dag is: "De Markies houdt hof"

De Markies ontvangt zijn gasten in de Hofzaal, de ondeugende leden van de hofhouding vallen de bezoekers lastig, terwijl de jonkheer en zijn vrouw in de Stijlkamer hun toilet maken. Deze gekostumeerde personages brengen het verleden tot leven.

's Middags wordt een oude middeleeuwse traditie in ere hersteld: de jacht met roofvogels door een heuse valkenier. Het wordt spectaculaire demonstratie in de Franse tuin met valken, buizerds en een uil. De valkenier zal vertellen over de geschiedenis van deze jachtvorm en met een beetje geluk stelt hij de meest dappere bezoeker in staat om zelf zo'n roofvogel te laten landen op de hand.

De hele dag door is er voor de kinderen gelegenheid om een griezelspeurtocht te volgen. Zij gaan op zoek naar de schat van de Markies die ooit gestolen is door de geest van het Markiezenhof. Onderweg komen ze spelletjes tegen en betreden ze ruimten waar gewone bezoekers absoluut niet mogen komen.

Open rondleidingen ieder half uur vanaf 12 uur door het paleis.

En natuurlijk is er ook gedacht aan de bezoekers die gewoon aangenaam willen verpozen. Dat kan in het museumcafé of op het terras in de Franse Tuin. Lekker genieten van het uitzicht.

Entree Het Markiezenhof volgens normale tarieven; 2,27 volwassenen, 1,59 CJP/65+ en MJK / kinderen tot 12 jaar gratis. Griezelspeurtocht 1,60 per kind inclusief verassing. Het Markiezenhof is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Roofvogelshows zijn de hele middag door.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie