Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Van Sluis presenteert dvd over Rotterdamse animatiesector

Datum nieuwsfeit: 20-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Activiteiten college van 20 tot en met 26 mei

Wethouder Van Sluis presenteert dvd over Rotterdamse animatiesector

Wethouder Wim van Sluis (o.m. Economische zaken) presenteert op woensdag 22 mei om 22.00 uur in de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade een dvd over de Rotterdamse animatiesector. In de Cruise Terminal wordt een feest gehouden voor alle deelnemers aan het internationale Inputcongres voor televisieproducenten dat van 18 tot en met 24 mei in De Doelen plaatsvindt. De gemeente ondersteunt de Rotterdamse animatiesector. Op de dvd staan ruim veertig animaties gemaakt door een twintigtal Rotterdamse animatiebedrijven.

Wethouder Janssens huldigt tafeltenniskampioenen

Wethouder Nico Janssens (o.m. Sport en Recreatie) huldigt op donderdag 23 mei om 16.00 uur op zijn kamer in het stadhuis de kampioenen van de tafeltennisvereniging Feijenoord van Teylingen/De Keij. De vereniging met als spelers Segun Toriola, Michel de Boer en Barry Wijers, heeft voor de vijfde maal in het bestaan van de Rotterdamse tafeltennisclub de nationale titel veroverd. Na de vijfde landstitel werd op 11 mei 2002 ook de vijfde Nationale beker gewonnen door de formatie uit Rotterdam-Zuid.

Wethouder Van der Tak spreekt bij symposium integratie allochtonen

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) spreekt op donderdag 23 mei om 14.15 uur in partycentrum Engels (Clauszaal; Stationsplein 45) op een symposium van Senata, een bureau dat zich specialiseert in het aanbieden van Nederlandse taal- en communicatieprogramma's. Senata organiseert dit symposium vanwege haar tienjarig bestaan. In het symposium wordt aandacht besteed aan het probleem dat nog te veel allochtonen slechts moeizaam hun weg vinden in de Nederlandse samenleving. Vertegenwoordigers uit de wetenschap, het bedrijfsleven, de politiek en de hulpver-lening dragen oplossingen hiervoor aan.

Wethouder Van der Tak spreekt bij debat over sociaal beleid in Rotterdam

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) neemt op donderdag 23 mei van 16.00 tot 17.15 uur in Zaal De Unie (Mauritsweg 34) deel aan een door het Kenniscentrum Sociaal Investeren georganiseerd debat over het sociale beleid in Rotterdam in de nieuwe collegeperiode. Uitgangspunt bij het debat vormt de sociale paragraaf in het collegeakkoord. Gemeente, deelgemeente en het welzijnsveld debatteren met het publiek over de gewenste vorm van het sociale beleid en ieders bijdrage daaraan.

Wethouder Van der Tak opent EXTRA talent

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) opent op vrijdag 24 mei om 15.30 uur het kantoor van EXTRA talent aan de Willemskade 21. EXTRA talent is een detacheringsbureau, dat bemiddelt naar vaste banen. Medewerkers uit het midden- en hoger segment van de arbeidsmarkt gaan eerst negen maanden werken op detache-ringsbasis. Daarna is het nadrukkelijk de bedoeling dat zij een vast dienstverband krijgen bij het bedrijf waar zij werken. Het bureau onderscheidt zich daarin van andere detacheringsorganisaties. EXTRA talent bemiddelt met name voor financiële, juridische en secretariële experts.

Burgemeester Opstelten opent Dunya Festival

Burgemeester mr. Ivo Opstelten verricht op zondag 26 mei om 14.00 uur in restaurant Parkzicht in het Park bij de Euromast de officiële opening van de 25ste editie van het Dunya Festival. In de jubileumeditie van het grootste en oudste multidisciplinaire kunstenfestival van Nederland staan (wereld-)muziek, poëzie, vertelkunst, theater en dans van over de hele wereld centraal. Als eerbetoon aan het bescheiden festival `Poetry Park', waaruit Dunya is voortgekomen, wordt dit jaar een uitgebreid internationaal letterenprogramma onder de naam Poetry Park gepresenteerd. Daarnaast is er meer aandacht voor moderne, niet-westerse urbane muziek en voor groepen die oorspronkelijke of etnische muziek maken. Er zijn 13 podia.

Wethouder Hulman in forum `Rotterdam, een muziektent?'

Cultuurwethouder Stefan Hulman neemt op zondag 26 mei deel aan het forum `Rotterdam, een muziektent?' Het forum wordt van 13.30 tot 14.30 uur gehouden in het Rotterdams Dagbladcafé op het Dunya festivalterrein bij restaurant Parkheuvel in het park bij de Euromast. Het forum maakt deel uit van een speciaal programma in het RDcafe: een serie debatten met aandacht voor drie hoofdonderwerpen: letteren, muziek en eten in Rotterdam. Andere deelnemers aan het debat `Rotterdam, een muziektent?', zijn Edgar Burgos (Trafassi), Gerard Cox, Ted Langenbach, Lilian Vieira (Zuco 103) en Huib Schippers van de Hogeschool voor Muziek en Dans.

En verder...


* ontvangt wethouder Wim van Sluis (o.m. Haven) de deelnemers aan de Confederation of European Shipmasters Associations( CESMA) op 23 mei om 17.00 uur in kamer 113 van het stadhuis. De CESMA, een vereniging van kapiteinsverenigingen uit negen Europese landen houdt een seminar in Rotterdam over de toekomst van de scheepvaart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie