Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 21-05-2002

Datum nieuwsfeit: 21-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 21-05-2002 11.00 uur Persberichten van dinsdagmorgen

Persvoorlichting en piket tot donderdagmiddag 17.00 uur door Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Motorrijder onderuit
RODEN - Op de kruising van de Esweg met de Hullenweg in Roden kwam maandagavond een 46 jr. motorrijder uit Oosterwolde ten val. Hij raakte daarbij gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De motorrijder sloeg op de kruising linksaf. In de bocht lag grind op de weg. Waarschijnlijk is hij daardoor met zijn motor onderuit gegaan.

Motorrijder botst tegen overstekende ree
NOOITGEDACHT - Op de Borgerderstraat bij Nooitgedacht botste maandagavond een 45 jr. motorrijder uit Rolde tegen een overstekende ree. De motorrijder kwam ten val en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De ree overleefde de botsing niet.

Onder invloed in het verkeer
GIETEN - Op de N-35 bij Gieten hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 50 jr. automobiliste uit Assen aan. De vrouw had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,25 promille. Een politiepatrouille reed al vanaf Assen achter de vrouw. Zij overschreed meerdere keren de maximumsnelheid en bracht door haar rijwijze het overige verkeer in gevaar. Ook voldeed ze niet aan het door de politie gegeven stopteken. Uiteindelijk stopte ze toch waarna ze werd aangehouden. In verband met de gevaarlijke rijwijze en het alcoholgebruik werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

ZUIDWOLDE - Op de Hoofdstraat in Zuidwolde hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 22 jr. automobilist uit die plaats aan. Bij deze man werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,6 promille.

Snorfietsdief aangehouden
EEN - Op het Middendrift in Een werd zondagavond een 17 snorfietsdief uit die plaats aangehouden. De jongen had lange tijd bij kennissen achter op de fiets gezeten en had daardoor volgens zijn verklaring een zere k. Toen hij op het Amerika bij een woning een onafgesloten snorfiets zag staan leek hem dit een betere manier van vervoer en stal hij de snorfiets. Hij had echter pech dat iemand dat zag en de eigenaar waarschuwde. Deze zette de achtervolging in. De dief gooide de snorfiets in de berm en vluchtte verder te voet. Echter ook daarbij had hij pech omdat een passant sneller was dan hij en hem aanhield. Na verhoor op het politiebureau werd hij op vrije voeten gesteld.

Autoinbraken
ASSEN - Maandagmiddag werden in Assen op het Mercuriusplein en de Boskamp twee auto`s opengebroken. Uit de auto`s werd de geluidsapparatuur gestolen.

Inbraak lege stacaravan
MEPPEL - Onbekenden (waarschijnlijk jeugdigen) hebben tijdens het afgelopen Pinksterweekeinde ingebroken in een leegstaande stacaravan aan de Oeverlandenweg in Meppel. De caravan is in gebruik bij een autohandelaar en er staat niets in van enige waarde.

Woninginbraak
HOOGEVEEN - Uit een woning aan de K de Raadstraat in Hoogeveen zijn in de nacht van maandag op dinsdag o.a. geluidsapparatuur en een computerkast gestolen. Men kwam binnen door een deur open te breken.

Vandalen aangehouden
RODEN - Buurtbewoners hielden zondagavond in de Westhove in Roden een 17 jr. jongen uit die plaats aan. De jongen fietste met nog een andere jongen door de straat. Hierbij werd tegen de spiegels van zeker vier geparkeerde auto`s getrapt. Bewoners zagen dit en hielden de jongen aan. De andere jongen vluchtte. Zijn identiteit is bekend. De aangehouden jongen legde op het politiebureau een verklaring af. Hij ontkent de vernielingen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Twee gewonden
HOLLANDSCHEVELD - Bij een aanrijding op de kruising van de Albartsweg met het Kremersdijkje in Hollandscheveld raakten dinsdagmorgen twee weggebruikers gewond. Een 29 jr. bromfietser uit Slagharen verleende geen voorrang aan een 36 jr. automobilist uit Kerkenveld. Beide bestuurders werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie