Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Ede stelt graffitifonds in

Datum nieuwsfeit: 21-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Ede

graffitifonds in

Persbericht gemeente Ede, nummer 105 van 21 mei 2002 Gemeente Ede stelt graffitifonds in Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de instelling van een graffitifonds om zo Ede graffittivrij te maken en te houden. In het fonds wordt het geld gestort wat de gemeente heeft ontvangen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in het kader van de eenmalige investeringsbijdrage Jeugd en Veiligheid. Verder wordt het fonds gevoed met gemeentegeld en bijdragen van particuliere eigenaren. Uit het fonds wordt niet alleen het verwijderen van graffiti betaald, maar ook een reclamecampagne en de inzet van een graffiticoördinator. Deze krijgt niet alleen tot taak de aangebrachte graffiti te laten verwijderen, maar ook om preventief via jongeren het graffitiprobleem te verminderen. Graffiticoördinator Van de zijde van het Ministerie van BZK is een bedrag van 63.530,= op de Edese rekening gestort in een groter kader van Jeugd en Veiligheid. Dit bedrag wordt in een fonds gestopt: het graffitifonds. Uit het fonds moeten de euros komen waarmee Ede graffitivrij wordt gemaakt en ook daarna gehouden. Maar er moeten ook andere dingen uit worden betaald, bijvoorbeeld een reclamecampagne en een graffiticoördinator. Schoonmaakabonnementen
De bijdrage van het ministerie is een eenmalige impuls, het fonds zal dus op een andere manier structureel gevoed moeten worden. Dit gebeurt door een gemeentelijke bijdrage, op basis van het gemiddeld uitgegeven bedrag aan graffitiverwijdering over de laatste drie jaar. Ook vraagt de gemeente aan particuliere eigenaren om het fonds aan te vullen. De eigenaar van de met graffiti bekladde gevel krijgt van de graffiticoördinator het aanbod dat de graffiti wordt verwijderd, maar als tegenprestatie wordt verwacht dat de eigenaar van de bekladde muur een aantal jaren een bijdrage zal leveren aan het fonds. In die jaren wordt de betreffende gevel dan ook schoongemaakt als er graffiti op aangebracht wordt. Op deze manier verzekert de eigenaar zich als het ware tegen graffiti. De prijzen van de `abonnementen` verschillen van gevel tot gevel, maar op basis van ervaringen elders is er wel een zekere mate van standaardisatie door te voeren.
---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie