Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Hoe wetenschappelijk is technische wetenschap?

Datum nieuwsfeit: 22-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Woensdag 22 mei, 11.45-13.00 uur, Auditorium, collegezaal 4

Hoe wetenschappelijk is technische wetenschap?
door prof.dr.ir. Anthonie Meijers (TUE)

Wat zijn de wetten van de technische wetenschappen? Wordt in de technische wetenschappen een stand van zaken onderzocht zoals in de natuurwetenschappen? Of gaat het meer om innovatief ontwerpen? Hoe hard zijn technische regels?

Thema's uit de wetenschapsfilosofie/ Lezingenserie Weten wat, weten hoe en wetenschap
De TUE is een instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Studenten die hier studeren krijgen dus onderwijs in wetenschappen. Maar wat houdt dat nou precies in? Wat is het wetenschappelijke van dat onderwijs en onderzoek? In welk opzicht verschilt het wetenschappelijk onderwijs bijvoorbeeld van `gewoon' beroepsonderwijs?

In een serie van vier lezingen proberen we een licht te werpen op het bijzondere van de wetenschap en met name van de technische wetenschappen die aan onze universiteit gedoceerd worden. Dit is de tweede lezing.

Verder nog in deze serie:
29 mei: De ingenieur (zie pagina ) door prof. dr. Henk Procee (UT) 5 Juni: Wetenschap, pseudo-wetenschap en nieuwste ontwikkelingen in de wetenschapsfilosofie door Em.prof.dr Joop Doorman (TUD)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie