Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO-postkantoren bereikt onder druk van acties

Datum nieuwsfeit: 22-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten

ABVAKABO FNV

CAO-postkantoren bereikt onder druk van acties (22/5)

De medewerkers van de postkantoren in Nederland krijgen, net als die in talloze andere sectoren vanaf volgend jaar een 36-urige werkweek. Daarover hebben de vakbonden en Postkantoren BV woensdag overeenstemming bereikt. Onderhandelaar Charley Ramdas is tevreden over het resultaat. "Onder druk van actie acties is de werkgever bereidt geweest om aan onze eisen tegemoet te komen," aldus de onderhandelaar van Abvakabo FNV.

Tot nu toe duurde een werkweek bij de postkantoren 37 uur. In het principe-akkoord voor een nieuwe CAO, voor twee jaar, zijn ook afspraken gemaakt over een loonsverhoging voor de circa 4000 postkantoormedewerkers.

Per 1 april van dit jaar gaan hun salarissen 3 procent omhoog. Volgend jaar juli komt daar nog eens 2,5 procent bij, op 1 janauri 2004 een half procent. Het overleg over een nieuwe collectieve regeling voor de postkantoren verliep niet rimpelloos. Aanvankelijk konden de vakorganisaties en de werkgever elkaar moeilijk vinden in hun eis en aanbod. In april werden de gesprekken daarom afgebroken.

Vorige week woensdag bood ABVAKABO FNV een petitie met 2000 handtekeningen van medewerkers aan, aan de voorzitter van de werkgevers delegatie. Onder druk hiervan is besloten om vandaag verder te praten.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie