Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerken aan een schone en gezellige omgeving in Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 22-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zwijndrecht

Groendagen
Samenwerken aan een schone en gezellige omgeving

De groendagen komen er ook dit jaar in de maand mei weer aan, van woensdag 22 mei tot en met zaterdag 25 mei. De bedoeling van deze dagen is om gezamenlijk met bewoners en gemeentelijke diensten de buurten een grote schoonmaakbeurt te geven en vervolgens op te vrolijken met zomerplanten.

Er zijn drie buurten bij de schoonmaakactie en verfraaiing van de woonomgeving betrokken: de Sterrenbuurt, de Langeraarstraat en de Schildersbuurt in de wijk Noord. Het doel van deze dagen is de bewoners duidelijk maken dat je als bewoner ook zelf kunt zorgen dat de buurt schoon blijft. Vier dagen lang staan genoemde buurten in het teken van groen en fris. Niet alleen bewoners gaan aan de slag. Zowel de gemeente, de wijkmeesters, welzijnswerkers en de kinderen van de basisschool de Dolfijn en de Margriet doen mee.

Woensdagmorgen 22 mei geven de kinderen van de basisscholen de Dolfijn en de Margriet het goede voorbeeld. Zij zorgen voor de aftrap van de groendagen. De groepen 5 tot en met 8 zullen de verschillende buurten doortrekken met handschoenen, vuilknijpers en vuilniszakken om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Donderdag 23 en vrijdag 24 mei zullen gemeentediensten en netwerk extra rondes maken.

Afsluiting
Zaterdag 25 mei, de afsluiter van de groendagen, staat in het teken van het opfleuren en kleur brengen in de verschillende buurten. De laatste dag van het groenfeest begint met de onthulling van de eerste gevelplaten van flats in de Sterrenbuurt.. De leerlingen van de basisscholen de Dolfijn en de Margriet zijn aan de slag gegaan om de gevels van de flats op te vrolijken. Onder begeleiding van kunstenares Joke de Lange beschilderen zij panelen die op de kopgevels van de flats komen. In de zomer zullen de leerlingen de overige acht panelen beschilderen die in het najaar bevestigd worden.

Als afsluiter van de Groendagen kunt u tegen scherpe prijzen zomerplanten voor tuin of balkon kopen. Twee bakfietsen met zomerplanten rijden door de buurten. 's Middags worden er in de Plutostraat activiteiten voor de jongeren georganiseerd. Als bewoner van één van deze buurten kunt u uiteraard uw steentje bijdragen aan een gezellige en schone omgeving door bij de schoonmaakactie aan te sluiten of uw buurt op te fleuren met zomerplanten. Hopelijk wordt het stralend weer tijdens de Groendagen zodat het een plezier voor iedereen is om mee te helpen aan een frisse en groene omgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie