Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vodafone netwerk verstuurt locaties boten SPA Regatta

Datum nieuwsfeit: 22-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VODAFONE
www.vodafone.nl

Vodafone netwerk verstuurt locaties boten SPA Regatta

Vodafone mobiele netwerk toont positie boten tijdens SPA Regatta

Maastricht, 22 mei 2002 . Via het mobiele netwerk van Vodafone kunnen toeschouwers van de Spa Regatta 2002 de spannende zeilraces in de Yngling klasse ook vanaf de wal goed volgen. Met een GPS ontvanger worden de wedstrijdlocaties van de boten vastgesteld en per SMS verstuurd. Een computer aan wal verwerkt het SMS bericht tot een duidelijke positie op de waterkaart van het IJsselmeer. De toeschouwers kunnen het verloop van de wedstrijd op grote tv-schermen volgen.

De 40 boten in de Yngling klasse worden uitgerust met een GPS-ontvanger (Global Positioning System) van Armada Security die steeds de exacte locatie van de boten op het parcours vastlegt. Een tracking en tracing systeem van Tensing.SKS vertaalt de via SMS verstuurde informatie naar een positie op de waterkaart. Hieraan gekoppeld zijn een zeilnummer en de namen van de bemanningsleden. Zo hoeven de toeschouwers geen moment te missen van deze spannende race. De Spa Regatta die in Medemblik gehouden wordt van 22 t/m 26 mei is een zeilevenement van wereldformaat. In totaal hebben zich mer dan 900 teams uit circa 52 landen ingeschreven in de verschillende klassen.

Vodafone
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd 101 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie