Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetdienst houdt energie-opbrengst bij

Datum nieuwsfeit: 22-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ECOFYS

Zonnewijzer: unieke internetdienst houdt energie-opbrengst bij

BeldeZon Zonnewijzer: unieke internetdienst houdt energie-opbrengst bij

De zon gaat voor niets op en eigenaren van zonnepanelen kunnen nu ook gratis zien wat dat in huis oplevert. Daarvoor start BeldeZon, dé onafhankelijke leverancier van zonne-energiesystemen, de eerste gratis service op internet waarmee voor elk zonne-energiesysteem precies kan worden uitgerekend hoeveel energie ermee wordt bespaard. Het is een service op maat onder www.BeldeZon.nl waarin de unieke informatie van een zonne-energiesysteem wordt gecombineerd met de regionale weersinformatie.

Weet een gebruiker van zonne-energie precies wat zijn panelen opbrengen? Weet hij wat de invloed is van de omstandigheden waaronder zijn systeem is geplaatst en wat de invloed van het weer is geweest? Met de Zonnewijzer van BeldeZon kan iedereen nu elke maand uitrekenen wat zijn zonne-energiesysteem had moeten opbrengen.

Het werkt heel eenvoudig!
Het enige dat een eigenaar van een zonne-energiesysteem moet doen, is éénmalig gegevens zoals de oriëntatie van zijn panelen en hun hellinghoek invullen bij de BeldeZon Zonnewijzer op www.BeldeZon.nl. Hierna kan hij met een eigen wachtwoord op ieder moment inloggen om de mogelijke energie-opbrengst van de afgelopen maanden te bekijken. De systeemgegevens worden daarvoor gecombineerd met de informatie van Meteo Consult over de zonne-instraling in de regio. Wie de mogelijke energie-opbrengst maandelijks vergelijkt met de werkelijke opbrengst, die bijvoorbeeld wordt geregistreerd door een opbrengstmeter, weet of zijn systeem optimaal functioneert. De gebruiker van zonne-energie kan zo vaak hij wil inloggen, waardoor een goede controle op het eigen systeem mogelijk is. En maandelijks kan hij de besparing op de leveringen door het energiebedrijf berekenen. De zonnewijzer vertelt het gratis!
Eigenaren van zonnesystemen die nog niet beschikken over een opbrengstmeter, kunnen deze ook via BeldeZon aanschaffen.

De Zonnewijzer werkt onafhankelijk van het merk van de zonnepanelen. De Zonnewijzer is voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan dus nu ook zien wat zijn duurzame energievoorziening elke maand had kunnen opleveren.

BeldeZon
BeldeZon is een initiatief van de Econcern groep, een onderneming die zich sinds 1984 toelegt op advisering en het ontwikkelen van toepassingen voor duurzame energie voor bedrijven en particulieren. BeldeZon zet zich in voor de promotie en verkoop aan particulieren van zonne-energiesystemen in Nederland. Vanuit de overtuiging dat een duurzame energievoorziening voor iedereen mogelijk moet zijn. De ontwikkeling van de Beldezon Zonnewijzer is ondersteund door Novem.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie