Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagnebus tegen onderwijsachterstanden start in Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 23-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zaanstad

Campagneteam met bus bezoekt ouders voor Peuterspeelzaal Plus in Zaanstad

vrijdag 17 mei 2002

campagne tegen onderwijsachterstanden

Op donderdag 23 mei staat van 8 tot 13 uur staat een speciale kleurrijke campagnebus bij Openbare Basisschool Coogh Saendijk, Raadhuisstraat 57 in Koog aan de Zaan. Onder het motto Een goede start, wil het campagneteam van de bus ouders werven voor de Peuterspeelzaal Plus die in de school van start is gegaan. In een peuterspeelzaal Plus leren kinderen spelenderwijs aan de hand van een speciaal programma. Dit is belangrijk om de taal te kunnen leren en goed mee te kunnen komen op school. Het team van Een goede start gaat daarom op zoek naar ouders van allochtone en autochtone kinderen van 0 tot 6 jaar.

Zaanstad is de eerste gemeente waar deze campagnebus daadwerkelijk ingezet wordt.

Wethouder R.J. Linnekamp(onderwijs) brengt om 9.00 uur een bezoek aan de bus om zich op de hoogte te stellen van deze nieuwe werkwijze om ouders van deze doelgroep te interesseren voor de peuterspeelzaal.

De bus straalt de sfeer uit van een peuterspeelzaal compleet met speelgoed en gezellige zitblokken. Er is bovendien een mogelijkheid om te internetten, een video te bekijken en er is een gesprekshoek. Buiten zijn er zitjes onder een luifel en is er ook de mogelijkheid een video te bekijken over de voordelen van een peuterspeelzaal met speciaal programma of een voorschool. Het campagneteam aan boord van de bus bestaat uit mensen die de taal spreken van de ouders en bekend zijn met hun etnisch-culturele achtergrond.

De bus is een initiatief van FORUM, Instituut voor multiculturele ontwikkeling. Vanaf mei 2002 gaat de bus twee jaar het land in om ouders te werven of te betrekken bij de ontwikkeling van hun kind in de voor- en vroegschoolse educatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie