Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: immigranten en de arbeidsmarkt

Datum nieuwsfeit: 23-05-2002
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam
Promotie Economie
Leidt immigratie tot lagere lonen onder autochtone werknemers? In dit proefschrift toont Zorlu aan dat het effect van immigratie op lonen in Nederland, het Verenigde Koninkrijk en Noorwegen zeer klein is in vergelijking met eerdere bevindingen in andere landen. Specifieker gaat de promovendus in op de positie van etnische minderheden op de Nederlandse arbeidsmarkt, en in het bijzonder op de Amsterdamse arbeidsmarkt. Op de Nederlandse arbeidsmarkt worden Marokkanen geconfronteerd met loon- en baandiscriminatie, terwijl Turken nauwelijks discriminatie ondervinden en mogelijkerwijs concurreren met autochtonen. De promovendus concludeert dat dit verschil niet te verklaren ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie