Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 23-05-2002

Datum nieuwsfeit: 23-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een 35-jarige man uit Utrecht is op woensdag 22 mei omstreeks 06.30 uur aangehouden op verdenking van inbraak in autos.

Getuigen zagen dat de Utrechter in meerdere autos, die geparkeerd stonden in de Kaatstraat, aan het inbreken was en waarschuwden de politie.

Na onderzoek bleek dat er zes autos waren opengebroken. De eigenaren werden middels briefjes achter de ruitenwissers uitgenodigd om aangifte te komen doen op het politiebureau Paardenveld.

De aangehouden Utrechter gedroeg zich in het bureau recalcitrant en begon een worsteling met politiemensen.

Het team Robuust handelt deze zaak verder af en de man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Verwarde man dreigt met mes

UTRECHT Op woensdagavond 22 mei is een 49-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens het dreigen met een mes op de Prins Hendriklaan.

Bovendien zou de man ook enkele klappen en schoppen hebben uitgedeeld aan een 20-jarige plaatsgenoot. De gewaarschuwde politie nam het mes af en bracht de man naar het bureau.

De man, die geestelijk in de war was, werd ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Jongens aangehouden voor diefstal

UTRECHT Twee jongens van 12 jaar uit Utrecht zijn woensdagavond 22 mei aangehouden op verdenking van diefstal. De twee worden ervan verdacht wat klein geld en een telefoon te hebben gestolen uit een kluisje in het zwembad aan de Paranadreef.

Na afronding van het onderzoek werd besloten de zaak verder af te werken via de HALT-procedure en konden de twee jongens weer in vrijheid gesteld worden.

Toezicht Gildenkwartier

UTRECHT Tijdens het houden van toezicht op woensdag 22 mei in onder meer het Gildenkwartier werden 26 personen aangehouden op verdenking voor onder meer het gebruiken van verdovende middelen, het zich hinderlijk gedragen en het uiten van bedreigingen.

Ook werden twee personen aangehouden die een ontzegging hadden voor Hoog Catharijne. Gezien het resultaat zullen deze acties vaker worden gehouden.

Breuk in waterleiding leidt tot overlast
UTRECHT Door een breuk in een hoofdwaterleiding ontstond op woensdagmiddag veel overlast voor het verkeer via de Europalaan richting Nieuwegein en vanuit Nieuwegein richting Utrecht.

Door het wegspoelen van veel zand uit het dijklichaam bestond er gevaar voor verzakking en moest de Jutphasebrug in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten worden. Het tramverkeer kon wel gebruik blijven maken van het baanvak maar moesten wel hun snelheid aanpassen.

De gemeente Utrecht verzorgde de afzettingen en omleidingen voor het verkeer. Nadat de zaak onder controle was, mocht rond 17.00 uur het (brom-)fietsverkeer gebruik maken van 1 rijstrook van de Europalaan en de Jutphasebrug. Omstreeks 18.00 uur werd de andere rijstrook vrijgegeven voor het snelverkeer de stad uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie