Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant

Datum nieuwsfeit: 23-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

district Tilburg

Datum: 23/5/2002
Auteur: Rob Luijten

Tasjesroof
Woensdag 22 mei, om 17.15 uur was een 15 jarige Tilburger getuige van een tasjesroof op de Gentiaanlaan in Tilburg. De jonge man zag daar dat twee onbekende jongens een tas vanaf de bagagedrager van een vrouw gristen en wegfietste. Zonder zich te bedenken achtervolgde hij het tweetal en zag dat zij de tas in de Wijnruitweg weggooiden. De getuige bezorgde daarna de tas terug bij de aangeefster (leeftijd onbekend). Het is nog niet duidelijk of er onderweg spullen uit de tas werden weggenomen.

Aanrijdingen onder invloed

- Aan de Goirkestraat in Tilburg vond woensdagavond om 19.35 uur een aanrijding plaats tussen enkele autos. Een 54 jarige Tilburger wilde daar namelijk een voorganger inhalen en reed zodoende naar links. Daarbij reed hij echter de spiegel van een tegenligger af en botste vervolgens ook nog tegen zijn voorganger. De Tilburger bleek bij nader onderzoek door de politie te veel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 475 ug/l (1,10 promille). De man kreeg een dagvaarding.
- Ook aan de Generaal Smutslaan in Tilburg werden de betrokkenen van een aanrijding op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Daarbij bleek dat een 72 jarige Tilburger te veel alcohol gedronken had. De man blies aan het bureau 430 ug/l (0,98 promille). Ook hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Aanhouding gezochte
Een 25 jarige Tilburger die nog 8 vonnissen open had staan kon afgelopen nacht om 05/.25 uur de dans niet meer ontspringen. Hij werd als bestuurder van een auto op de Rueckertbaan gecontroleerd. De man werd aangehouden toen bij navraag bleek dat de vonnissen tegen hem liepen. Zij vertegenwoordigenden een bedrag van 1154,43 Euro.

Meisje gewond na aanrijding
Een 14 jarige meisje is vanmorgen om 08.05 uur gewond geraakt toen zij door een vrachtwagen over haar voet werd gereden. Het meisje stak zonder goed op te letten op haar fiets vanuit de Mascagnistraat de kruising met de Heikantlaan over. Ze kwam daarbij in botsing met een vrachtwagen die over de Heikantlaan reed. Het meisje kwam ten val en daarbij raakte een voet onder een wiel van de vrachtwagen. De 37 jarige chauffeur, afkomstig uit Uden, kon de aanrijding niet voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie