Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Calamiteitenoefening op vliegbasis Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 23-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Foto: Calamiteitenoefening vliegbasis Leeuwarden

Calamiteitenoefening op vliegbasis Leeuwarden

23-05-2002

De vliegbasis Leeuwarden was gisteravond (22 mei) het toneel van een grootschalige calamiteitenoefening genaamd "Puma". In overleg met de gemeente Leeuwarden en de regionale brandweer Leeuwarden was gekozen voor een oefening die in twee delen uiteen valt. Gisteren vond er een operationele oefening plaats en medio oktober vindt er een oefening op bestuurlijk niveau plaats. Aan de oefening van woensdagavond namen verschillende partijen deel: het personeel van de gemeentelijke en regionale hulpverleningsdiensten en zon vijftig medewerkers van de vliegbasis Leeuwarden.

In het scenario stond een Cougar-transporthelikopter centraal. Dat een helikopter van dit type de hoofdrol zou spelen, viel al uit de naam van de oefening af te leiden, Cougar staat immers voor Poema en in het Fries wordt Poema geschreven als Puma. Volgens het draaiboek verongelukte de Cougar met aan boord een aantal passagiers en bemanningsleden tijdens de landing. Als gevolg hiervan ontstond een explosie in een nabijgelegen loods waarin zich werknemers bevonden. Al met al een gecompliceerd scenario voor de hulpverleners. Door goed optreden van de verschillende hulpverleningsdiensten en het personeel van de vliegbasis kon er desondanks na afloop teruggekeken worden op een geslaagde en zeker ook nuttige oefening. De evaluatie droeg bij aan het beter leren kennen van elkaar en elkaars procedures. De lessons learned dienen om nog beter voorbereid te zijn als het er echt op aankomt. (foto's: vliegbasis Leeuwarden)
Foto: Calamiteitenoefening vliegbasis Leeuwarden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie