Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale initiatieven om toch NGF van de grond te krijgen

Datum nieuwsfeit: 24-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

24 mei 2002

Provinciale initiatieven om toch NGF van de grond te krijgen

De regeling voor vestigingssteun zoals die er nu ligt, lijkt in de verste verten niet op het NAJK-idee van het Next Generation Fund. Hierbij krijgen opvolgers een renteloze lening van zo'n 23.000 Euro die ze na 10 jaar weer terugstorten. Op dit moment vinden er in de provincies acties plaats om toch het NGF van de grond te krijgen.

Op initiatief van het UAJK en de Utrechtse gedeputeerde Lokker is er inmiddels een brief naar de kabinetsformateur gestuurd met het verzoek om het NGF in het regeerakkoord mee te nemen. Aan de provincies wordt gevraagd om dit initiatief niet alleen met woorden maar ook met geld te ondersteunen. Om hoeveel geld het gaat is nog niet duidelijk. Wel legt dit een flinke druk op de landelijke overheid om het komend jaar toch met een veel betere regeling te komen dan er nu ligt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie