Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing over Nederlands drugsbeleid versus mondiale drugsproblematiek

Datum nieuwsfeit: 24-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam


Lost het Nederlands drugsbeleid de mondiale drugsproblematiek op? Gepubliceerd op donderdag 23 mei 2002
De Amerikaanse politicoloog en onderzoeker van drugspolitiek dr. Ethan Nadelmann houdt op vrijdag 24 mei aan de Universiteit van Amsterdam een lezing over de internationale, politieke en culturele aspecten van de drugsproblematiek.

In zijn lezing Learning to live with drugs: can the Dutch solve the worlds problems? spreekt Nadelmann onder meer over drugs als sociaal en cultureel fenomeen, 'normalisering' van drugsgebruik, het falen van en alternatieven voor het Amerikaanse 'prohibitionisme', en aanzetten voor een zinvoller beleid in Nederland en andere westerse landen. Dr. Peter Cohen, directeur van het Centrum van Drugsonderzoek (CEDRO) van de UvA leidt de lezing in (zie bijlage). Na afloop vindt een discussie plaats onder leiding van mr. Jan van der Tas, bestuurslid van de Stichting Drugsbeleid.

De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Drugsbeleid (SDB), Instituut Clingendael en het CEDRO.

Eerder hield Nadelmann een lezing op het Instituut Clingendael over de internationale aspecten van het wereldwijd criminaliseren van drugs, drugsverboden als Amerikaanse buitenlandse politiek, de VN-drugsverdragen, gevolgen voor de mensenrechten en voor productie- en doorvoerlanden in de Derde Wereld en over oplossingen voor de impasse waarin men is beland.

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam Verwijzingen
CEDRO

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie