Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jonge starters jagen innovaties aan voor grote broers

Datum nieuwsfeit: 24-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > cont_02-030

cont_02-030 24-05-2002
`StudentEnterpriser' zet creatieve studenten in Jonge starters jagen innovaties aan voor grote broers

Ondernemende studenten gaan het `gevestigde bedrijfsleven' helpen met hun innovatie-vragen. Zij zitten dichtbij allerlei nieuwe kennisgebieden, zijn flexibel en hebben slimme ideeën. Om de koppeling tussen bedrijven en deze student-ondernemers te vereenvoudigen, heeft de Stichting USE nu een marktplaats op internet gestart, waarin bedrijven hun zoekvraag kunnen koppelen aan één van de meer dan vijftig ondernemingen die in de database zitten van deze `StudentEnterpriser'.

StudentEnterpriser speelt in op de heersende trend in het bedrijfsleven om zo veel mogelijk zaken uit te besteden die buiten de directe `core comptences' vallen: R&D-activiteiten en allerlei adviesvragen worden steeds vaker `weggezet' bij kleine spelers in de markt. Studenten en pas-afgestudeerden gaan hierin nu een rol spelen, omdat ze flexibel en snel kunnen reageren op dit soort vragen. Bovendien zitten ze dicht bij het vuur: ze studeren bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Informatica, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde, of hebben net hun studie afgerond en hebben tijdens of na hun studie een eigen onderneming gestart. De Universiteit Twente en de Stichting University Student Enterprises (USE) stimuleren deze ondernemingszin en bieden faciliteiten en begeleiding.

Betaalbare bemiddeling
StudentEnterpriser is een nieuw initiatief van de stichting USE. Onder de vijftig ondernemingen die in de database zitten, bevinden zich adviesbureaus en bedrijven die zich richten op bijvoorbeeld software-ontwikkeling, telemedicine en verschilende vormen van productontwikkeling.

Via de virtuele marktplaats www.studententerpriser.com wordt de zoekvraag van een bedrijf snel gekoppeld aan de expertise van één van de student-ondernemingen. Hiervoor wordt een intelligente zoekmethode gecombineerd met persoonlijke bemiddeling. Omdat `StudentEnterpriser' zelf ook een studentonderneming is, blijven de bemiddelingskosten laag, ongeveer de helft van de gangbare marktprijs. Aan snelheid en kwaliteit worden echter geen concessies gedaan: StudentEnterpriser maakt een strenge selectie van bedrijven die in aanmerking komen.

Noot voor de pers
Voor meer informatie:

Studententerpriser, Ralph Blaes,
Techno Center CT, Universiteit Twente, Postbus 217 7500 AE Enschede Tel. 06-24809142, e-mail (info@studententerpriser.com)

Contactpersoon Bureau Communicatie: ir. W.R. van der Veen, tel (053) 489 4244, email (w.r.vanderveen@utwente.nl)

© Universiteit Twente 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie