Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke onderscheiding Amsterdam uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 24-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Op donderdag 23 mei heeft Hannah Belliot, wethouder Cultuur, de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de fotograaf Cor Jaring. Dit gebeurde in het Open Haven Museum, waar momenteel een tentoonstelling van zijn werk wordt gehouden, getiteld: 'Zeeman zonder monsterboekje. Cor Jaring: Havenfoto's 1957-2002'.

Cor Jaring heeft als fotograaf een belangrijk en opvallend deel van de geschiedenis van Amsterdam vastgelegd, met name gedurende de jaren zestig, de periode van Provo's en dergelijke. Ook de Amsterdamse haven, waar hij jarenlang allerlei baantjes had, heeft hij op indringende wijze weten te fotograferen. Hij is en was een belangrijke en opvallende persoonlijkheid in de wereld van de fotografie en de (alternatieve) politiek. Zijn fotografisch werk is van zeer hoog niveau. Onder andere het Stedelijk Museum heeft een aantal werken in de collectie. Een aantal van zijn foto's zijn iconen van de jaren zestig: de foto van de rookbom bij het huwelijk van Koningin Beatrix en Prins Claus of die van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel. Hij droeg zo bij aan de waardering van de fotografie in de beeldende kunst.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt uitgereikt aan diegenen die zich gedurende een periode van circa tien jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. Het gaat om personen die een betaalde baan hebben en uit hoofde van hun functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben.

Amsterdam, 24 mei 2002 Cynthia Hendriks

^


-

© gemeente Amsterdam - 24-05-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie