Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste Chrysler Prowler geveild bij Christies

Datum nieuwsfeit: 24-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

24-5-2002

Laatste Chrysler Prowler geveild bij Christies

De allerlaatste Chrysler Prowler is recentelijk voor het recordbedrag van 160.000 geveild. Het speciale en unieke model werd door het DaimlerChrysler Corporate Fonds ter beschikking gesteld aan de Amerikaanse National Multiple Sclerose Society (NMSS).

De NMSS bood de auto ter veiling aanbood bij Christies in New York. Alle opbrengsten van de veiling komen ten goede aan de NMSS.

In 1993 maakte de Plymouth Prowler als concept car zijn opwachting tijdens de Detroit Motor Show. Na veel enthousiaste reacties van pers en publiek startte Plymouth in juni 1997 met de productie, overigens uitsluitend voor de Amerikaanse markt. In januari 2000 hield het merk Plymouth op te bestaan en werd de Prowler voortaan onder de merknaam Chrysler verkocht.

De laatste Chrysler Prowler Conner Avenue Edition verliet op 15 februari van dit jaar de Conner Avenue assemblage fabriek in Detroit. Gedurende zijn productie wist de Prowler door te dringen tot de harten en garages van meer dan 11.000 gepassioneerde autoliefhebbers in Noord-Amerika.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie