Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie UvA-hoogleraren benoemd tot nieuwe leden van de KNAW

Datum nieuwsfeit: 24-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam


Drie UvA-hoogleraren benoemd tot nieuwe leden van de KNAW Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2002
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft in mei 2002 zeventien nieuwe leden gekozen, waaronder drie hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam: mw. prof. dr. M. Joëls, prof. dr. M.B.M. van der Klis en prof. dr. P.T. van der Veer.

Marian Joëls (1956) is sinds 1997 als hoogleraar Algemene dierkunde verbonden aan de UvA. Michiel van der Klis (1953) sinds 1993 als hoogleraar Sterrenkunde en Peter van der Veer (1953) sinds 1992 als hoogleraar Godsdienstwetenschappen.

De in totaal tweehonderd gewone leden van de Akademie zijn vooraanstaande wetenschapsbeoefenaren, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek. Als een Akademielid de leeftijd van vijfenzestig jaar bereikt, komt zijn of haar plaats vrij voor een nieuw lid. De Akademieleden kiezen jaarlijks nieuwe leden aan de hand van aanbevelingen uit de wetenschappelijke gemeenschap. De verkiezing tot Akademielid gebeurt uitsluitend op grond van geleverde wetenschappelijke prestaties. De leden komen maandelijks bijeen voor discussie over wetenschappelijke onderwerpen en zijn actief in besturen en commissies van de Akademie.

De KNAW adviseert de regering over ontwikkelingen in de wetenschap, bevordert de nationale en internationale samenwerking op wetenschappelijk gebied en is verantwoordelijk voor vijftien instituten voor wetenschappelijk onderzoek en voor dienstverlening aan de wetenschap, met in totaal bijna 1200 medewerkers. Bron: Persvoorlichting
(vanharn@bdu.uva.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie