Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gronings meisje vertegenwoordigt stad op Tsjechisch Kinderfilmfestival

Datum nieuwsfeit: 25-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen

11
APR
16.14

Persbericht

Gronings meisje vertegenwoordigt stad op Tsjechisch Kinderfilmfestival

11-04-2002

Filipa Douma (11 jaar) vertrekt op 25 mei naar Tsjechië om de stad Groningen te vertegenwoordigen op een gerenommeerd kinderfilmfestival in de Groningse zusterstad Zlín. Het is een van de oudste, internationale kinderfilmfestivals waar hedendaagse films uit verschillende landen worden gepresenteerd aan en gejureerd door een internationale kinderjury. De organisatoren van het filmfestival nodigen traditiegetrouw jonge inwoners van alle zustersteden uit deel uit te maken van de jury. Morgen gaat Filipas filmavontuur van start met een ontmoeting met de Tsjechische ambassadeur op het stadhuis.

Het toeval wil dat de Tsjechische ambassadeur op vrijdag 12 april bij burgemeester Wallage op kennismakingsbezoek komt. De gemeente grijpt deze gelegenheid aan Filipa Douma rond het middaguur officieel door de burgemeester aan ambassadeur Kubernat van Tsjechië voor te stellen. Al met al een flink avontuur voor Filipa dat ze samen met haar moeder gaat ondernemen. Tsjechië ligt niet naast de deur en omdat de Gemeente Groningen graag wil weten hoe het filmavontuur van Filipa verloopt, is haar gevraagd een videodagboek bij te houden. Na afloop kunnen de beelden van Zlín wellicht door de (Groningse) media worden gebruikt. Bovendien zal Filipa op de website van haar school tijdens het filmfestival verslag doen van haar jurywerkzaamheden in Zlín.

Filipa zit op de Groningse Schoolvereniging en volgt samen met haar broer tweetalig onderwijs. Ze voldoet aan de twee belangrijkste voorwaarden van de kinderjury: ze spreekt en leest Engels en ze is gek op film. Sterker, Filipa weet nu al dat ze later de special effects van films wil gaan maken. De ideale kandidate dus om Groningen te vertegenwoordigen in Zlín.

De familie Douma die op dit moment tijdelijk in Rolde woont, wil zich voorlopig gaan vestigen in Groningen. Door het werk van Filipas vader verhuist het gezin met regelmaat naar het buitenland. Filipa heeft de afgelopen drie jaar in Maleisië gewoond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie