Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse toertocht met verstandelijk gehandicapten vanuit Drachten

Datum nieuwsfeit: 25-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Smallingerland

25 mei: Jaarlijkse toertocht met verstandelijk gehandicapten vanuit Drachten (21-05-2002)

Aanstaande zaterdag 25 mei gaat een lang lint van 1600 meter bestaande uit 64 huisvuilwagens, kippers en veegwagens een ongeveer 80 kilometer lange toertocht maken. Aan boord van het groot materieel zitten 65 verstandelijk gehandicapte mensen. Zij zijn verbonden aan de Stichting Pypskoft, clubwerk voor verstandelijk gehandicapten. De tocht wordt ieder jaar georganiseerd. Vorig jaar kon de tocht niet doorgaan vanwege de MKZ crisis.

In de afgelopen 10 jaar nam de gemeente Sneek de organisatie voor haar rekening. Dit jaar is Smallingerland voor het eerst aan de beurt.

De route voor aanstaande zaterdag start om 10.00 uur bij gemeentelijk bedrijfsgebouw aan de Tussendiepen in Drachten en gaat dan naar Nuis. Op de terugweg komt de stoet dwars door Drachten weer bij de startplaats. Tegen het eind van de route speelt dweilorkest de Wettertoerkapel op de hoek De Drift/Noord- en Zuidkade als verwelkoming na de lange tocht op de grote wagens. Winkeliersvereniging H&I maakte dat programmaonderdeel mogelijk. Naar verwachting is de stoet rond 16.00 uur weer terug aan de Tussendiepen.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van 34 winkels, bedrijven en instellingen.

Op deze manier hopen alle meewerkende partijen de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie