Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 26-05-2002

Datum nieuwsfeit: 26-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.35 uur

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Zaterdagmorgen heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Stationsweg-Oost.

Tussen 11.00 uur en 12.30 uur werd de snelheid gecontroleerd van 1.015 voertuigen. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 92 automobilisten reden te hard en zullen een bekeuring ontvangen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

Bromfietser met alcohol op gaat onderuit

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie op de Albert Schweitzersingel in Amersfoort een 38-jarige man uit Nijkerk aan die veel te veel had gedronken. Hij was met zijn brommer gevallen.

Agenten troffen om 00.12 uur de 38-jarige man liggend naast zijn bromfiets aan. De man kon zich niet herinneren wat er was gebeurd en de politieagenten roken een sterke dranklucht. Hierop is de man meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat de bromfietsbestuurder 2,3 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De 38-jarige man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Met te veel alcohol op op de brommer

LEUSDEN Zaterdagmiddag heeft de politie op de Horsterweg een 44-jarige man uit Amersfoort aangehouden die met 2,3 promille alcohol in zijn lichaam op de bromfiets was gestapt.

Om 16.15 uur werd de politie gezonden naar de Bruggeschans, waar een man op de grond lag. Ter plaatse bleek dat de man had gedronken. De agenten vertelden de man dat hij verder moest lopen. Even later zagen de agenten de 44-jarige Amersfoorter op zijn bromfiets over de Horsterweg rijden. Zij hebben de man meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat de man 2,3 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Zijn bromfiets is in bewaring genomen en zijn brommercertificaat is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie