Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amerikaanse herdenking in Margraten

Datum nieuwsfeit: 26-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

foto: Amerikaanse begraafplaats Margraten (ABMC)

Amerikaanse herdenking in Margraten

24-05-2002

Op het Amerikaanse militaire kerkhof in Margraten vindt zondag (26 mei) ter gelegenheid van "Memorial Day" de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats. Op het Limburgse kerkhof zijn de stoffelijke resten begraven van meer dan 8.000 Amerikaanse militairen die in de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen. Ten behoeve van de plechtigheid levert de Koninklijke Militaire School van de landmacht uit Weert een erewacht, terwijl het 322-Squadron van de vliegbasis Leeuwarden met vier F-16's aan de plechtigheid deelneemt.

Bij de plechtigheid in Margraten wordt een groot aantal burger- en militaire autoriteiten verwacht, waaronder de demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Jozias van Aartsen, de Amerikaanse ambassadeur in ons land, Clifford Sobel en de hoogste Amerikaanse militair in Europa, generaal Joseph Ralston. Ook worden kransen gelegd. Namens het ministerie van Defensie legt de Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal Luuk Kroon een krans.

Naast de F-16's van de vliegbasis Leeuwarden, zullen ook vier Amerikaanse F-15 jachtvliegtuigen van het 492-Fighter Squadron van de vliegbasis Leakenheath in Engeland aan de plechtigheid deelnemen. (foto: American Battle Monuments Commission)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie