Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Twente verheugd met opleiding Technische Geneeskunde

Datum nieuwsfeit: 27-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 02-032

02-032 28-05-2002

02-32 28 mei 2002

Universiteit Twente verheugd met opleiding Technische Geneeskunde

De Universiteit Twente (UT) is zeer verheugd door de ministers Hermans van OCenW en Borst van VWS in de gelegenheid te worden gesteld een experimentele opleiding Technische Geneeskunde te gaan verzorgen. Beide ministers hebben dit de UT gisteren per brief laten weten. De nieuwe opleiding, die gebaseerd is op de aanwezige en beschikbare expertise in Twente en Münster is de eerste in Nederland die technisch-medici gaat opleiden waardoor een geheel nieuwe medische beroepsgroep ontstaat. De ministers, die in hun brief schrijven deze ontwikkeling graag te steunen, laten weten al het mogelijke te doen zodat deze nieuwe opleiding in het medisch spectrum in september 2003 van start kan gaan.

De UT had eerder samen met het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en de universiteit en het academisch ziekenhuis van het nabijgelegen Duitse Münster plannen ontwikkeld om een medische opleiding te gaan verzorgen. Dit initiatief was mede voortgekomen uit het grote maatschappelijke probleem van het tekort aan opleidingsplaatsen voor artsen. De commissie Linschoten, die minister Hermans adviseerde over extra opleidingsplaatsen Geneeskunde, is van mening dat de innovatieve mogelijkheden van het Twentse voorstel het best tot hun recht komen in een nieuwe opleiding op het snijvlak van techniek, (bio-) technologie, ICT, geneeskunde en zorg. Hierdoor ontstaat een nieuw soort medici gericht op de technische kant van de geneeskunde.

Rector Magnificus prof. dr. Frans van Vught reageert opgetogen op de brief van de ministers: ,,Er zal een nieuwe richting in het wetenschappelijk geneeskunde-onderwijs ontstaan die meer gericht is op de mogelijkheden van technologie. De nieuwe Twentse opleiding Technische Geneeskunde is een vernieuwende aanvulling op de bestaande opleidingen Geneeskunde. Deze tijd, waarin de technologische vernieuwingen zich razendsnel voltrekken, vraagt om technisch-medici die deze nieuwe technologische mogelijkheden meteen kunnen toepassen bij de diagnose en behandeling van patiënten. De Universiteit Twente draagt graag bij aan het opzetten van een dergelijke nieuwe, unieke opleiding die bovendien meehelpt het huidige en toekomstige tekort aan artsen te verkleinen''.

© Universiteit Twente 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie