Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

E-business krijgt plek in hoger economisch onderwijs

Datum nieuwsfeit: 27-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HEO ICT

E-business krijgt plek in hoger economisch onderwijs

KOP: E-business krijgt plek in hoger economisch onderwijs

27 mei is de officiële oplevering van het product E-business Begrepen dat Novis Competence Center in opdracht van het projectbureau HEO-ICT heeft ontwikkeld. De uitreiking is opgenomen in een lounge-session van de DMSA, de branche vereniging voor interactieve marketing voor de leden van de e-commerce council.

HEO-ICT is een pilotproject in het kader van het project 'ICT in niet-ICT opleidingen' waarvoor het ministerie van Economische Zaken subsidie heeft verleend. E-business Begrepen is een van de producten van HEO-ICT om meer ICT-competenties in de curricula van de opleidingen Bedrijfseconomie en Commerciële economie te brengen.

Op dit moment werken er al zo'n tien scholen aan E-business Begrepen. Vanaf september hebben minstens 25 opleidingen toegezegd het product in hun onderwijsprogramma op te nemen. Uniek is bij de ontwikkeling van het product is dat hogeschooldocenten samen met de ontwikkelaar het product hebben ontwikkeld.

E-business Begrepen is niet zomaar een onderwijsproduct. Het is een complete virtuele leeromgeving waar in drie modules inzicht wordt gegeven in allerlei aspecten van e-business. Naast theoretische achtergronden kunnen de studenten hun kennis toetsen aan de praktijk met de aangeboden casuïstiek. Uniek aan de ontwikkeling van dit product is ook dat het is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en bedrijven.

De DMSA e-commerce council lounge session staat in het teken van Content Commercie 'hoe merken naar content verschuiven' en begint om 16.00 uur in Café Restaurant Vak Zuid in het Olympisch Stadion 35 in Amsterdam. Naast de officiële uitreiking van het product E-business Begrepen lichten Ivo Hiehe Producties en online gamer Zylom hun visies en ervaringen toe over C-commerce.

17)einde persbericht.
18)

Novis Competence Center maakt in opdracht van derden educatief materiaal vervaardigd en communicatie , trainingen en opleidingen verzorgt over de vakgebieden marketing en communicatie voor (aankomende) marketeers en communicatieprofessionals, ongeacht specialisme of functie. Op termijn zijn het deze vakmensen die zowel de marketing- als communicatieprofessie in aanzien zullen doen stijgen. Omdat ze doen wat ze kunnen en kunnen wat ze doen.

De pers kan zich aanmelden voor deze bijeenkomst bij oost.karin@heo-ict.nl. voor meer informatie kunt u terecht bij Karin Oost (06-54685518).

21 mei 02 09:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie