Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 27-05-2002

Datum nieuwsfeit: 27-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 27-05-2002
Politieberichten van 26/5 (13.00 uur) t/m 27/5 (07.00 uur)

Schiermonnikoog: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 13.30 uur vond op de Badweg een aanrijding plaats tussen een autobus en een fiets. De bestuurder van de autobus, een 29-jarige inwoner van Schiermonnikoog gaf een fietsster, een 68-jarige plaatsgenote, op de kruising met het Vuurtorenpad geen vrije doorgang. De fietsster kwam ten val en liep een hoofdwond op en een paar kneuzingen. De huisarts heeft de hoofdwond gehecht, waarna de vrouw thuis werd gebracht.

Sneek: inbraak winkel
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een winkel aan de Oude Oppenhuizerweg. Een dichtgetimmerde ruit werd opengebroken. Uit de winkel werden een handflex en een lasapparaat weggenomen. Een medewerker, een 44-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Oranjewoud: inbraak auto
Zondag tussen 11.00 en 12.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Koningin Julianalaan. Een zijruitje werd ingeslagen. Uit de auto werd een tas met daarin een wegenatlas, een stratenboek, huissleutels, vijf cds, een parkeerschijf en een kentekenbewijs, weggenomen. De bestuurster, een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 14.00 uur fietste een 42-jarige inwoonster van Wolvega over de Geraniumstraat. Gekomen bij de kruising van deze weg met de Rozenstraat verleende zij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 32-jarige inwoonster van Deventer. De fietsster kwam ten val en raakte gewond. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Heerenveen: inbraak auto
Zondag tussen 00.10 en 15.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Schoolstraat. Het slot in het rechter voorportier werd opengebroken. Uit de auto werd een gsm gestolen. De eigenaar, een 49-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Tussen afgelopen woensdag en zondag werd vanaf de Heringastraat een personenauto, merk Opel, kleur wit, voorzien van het kenteken TS-78-ZT, gestolen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 19.00 uur reed een 46-jarige inwoner van Leeuwarden op de Coopmanstraat met zijn personenauto onder invloed van alcohol tegen een naast de weg staande boom. De bestuurder werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 1250 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 16 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Kornwerderzand: snelheid
Zondag omstreeks 20.05 uur reed over de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto met een snelheid van 187 kilometer per uur, terwijl aldaar 70 was toegestaan. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Schagen, kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wolvega: onder invloed
Maandag omstreeks 00.10 uur werd op het Acht Pilarenplein een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Oudehorne, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 280 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 01.30 uur werd op de Bleeklaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder1105 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 14 uren. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Damwoude: onder invloed
Zondag omstreeks 04.10 uur was op de Doniaweg een opstootje tussen twee groepjes mensen, waarbij over en weer enkele klappen waren gevallen. De zaak werd gesust. Eén van de jongeren, een 23-jarige inwoner van Groningen, reed daarop met zijn auto weg om een paar vrienden op te halen c.q. weg te brengen. Op de Doniaweg werd de jongeman gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 505 ug/l. Tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Sneek: vechtpartij
Zondag omstreeks 21.30 uur kwam er een melding binnen dat er een vechtpartij gaande was in de Jan Kannekenstraat. Ter plaatse bleek dat van een vechtpartij geen sprake meer was. Wel was een grote groep mensen op straat aanwezig en werd er over en weer gescholden. De gemoederen waren verhit. De groepen gescheiden en de zaak gesust. Waarover ruzie was ontstaan, werd niet geheel duidelijk. Vermoedelijk ging het om een familiekwestie. Eén van de aanstichters, een 42-jarige inwoner van Assen, was inmiddels vertrokken en werd niet meer aangetroffen. Bovendien bleek dat deze man niet was teruggekeerd van weekend verlof en nog een boete van 415.- had openstaan en dus kon worden aangehouden. Een onderzoek in de wijk leverde in eerste instantie geen resultaat op. Omstreeks 23.20 uur werd de man weer in de Jan Kannekenstraat gezien, waarop hij werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie