Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar ruimtebehoefte Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 27-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


---

27 mei 2002

Onderzoek naar ruimtebehoefte Hoogeveen

De komende maanden laat de gemeente Hoogeveen onderzoeken uitvoeren naar de ruimtebehoefte binnen haar grenzen. Deze zijn gericht op de periode tot 2015, met een doorkijk naar 2030. Het gaat om onderzoek naar wonen, werken, bereikbaarheid, recreatie & toerisme, voorzieningen, platteland en water. Ook de toekomst van het vliegveld wordt onder de loep genomen.

De onderzoeken staan in het kader van de Structuurvisie Hoogeveen, die begin 2004 klaar zal zijn. De visie moet duidelijk maken welke nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen waar zullen plaatsvinden.

Wat moet aandacht krijgen?

De eerste fase is nu afgerond. Hierin heeft de gemeente een inventarisatie gemaakt van de onderwerpen die aandacht moeten krijgen in de structuurvisie. Beleidsdocumenten van overheden zijn onderzocht en de bevolking en belangengroepen zijn geraadpleegd. Resultaat is een enorme lijst met onderwerpen (klik voor het openen van een pdf-bestand met de lijst en het verslag van de startavond van 27 februari jl.).

Fase 1 wordt donderdag officieel afgerond in de gemeenteraad. Dan stelt de raad het beslisdocument fase 1 (klik voor pdf-bestand) vast.

Onderzoeksfase

De tweede fase omvat de onderzoeken. Die gaan de inventarisatie uitdiepen en een antwoord geven op de vraag welke behoefte er straks is aan onder andere woningen, bedrijventerreinen, wegen, vakantie-accommodaties, winkels, vijverpartijen, akkers en weilanden.

Eind dit jaar zijn de uitkomsten van de onderzoeken bekend. Dan volgt opnieuw de mogelijkheid voor bevolking en belangengroepen de politiek te adviseren. Er is op dat moment een voorlopige balans opgemaakt: wat moet in de structuurvisie, wat is wenselijk en wat kan afvallen. In fase drie, vanaf maart 2003, worden keuzemodellen gemaakt. Dit zijn globale, schetsmatige kaarten van Hoogeveen.

Vliegveld

Wat het vliegveld betreft: zowel de voor- als nadelen van de aanwezigheid ervan zijn groot. Het specifieke onderzoek naar de impact ervan is deze zomer gepland. Dit najaar zal een openbare discussie plaatsvinden aan de hand van de uitkomsten. Moet het blijven of niet? Op dezelfde plek of niet? Volgend jaar februari/maart besluit de gemeenteraad over de toekomst van het vliegveld. In 2014 loopt het erfpachtcontract van de stichting Vliegveld Hoogeveen bij de gemeente af.

Over het onderzoeksbureau en de -opdracht zal een inmiddels geformeerde 'werkgroep vliegveld' binnenkort advies uitbrengen aan het college van B&W. In de werkgroep hebben alle relevante partijen zitting, zoals Stichting Vliegveld Hoogeveen, gebruikers en omwonenden.

Meer informatie vindt u op de pagina's over de structuurvisie op deze website.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie