Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drogsterij Trekpleister in Waalwijk overvallen

Datum nieuwsfeit: 27-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 25 en 26 mei district Oosterhout

Datum: 27/5/2002
Auteur: Jan Clarijs

Team Waalwijk
Drogsterij Trekpleister overvallen
Op zaterdag 25 mei rond 08.20 uur is een overval gepleegd op een drogisterij aan de Stationsstraat in Waalwijk. Nadat ze de handen van de twee aanwezige verkoopsters met tape op de rug gebonden hadden en ze in het magazijn hadden gelegd gingen de overvallers er met een onbekend geldsbedrag op een scooter of bromfiets vandoor. De twee verkoopsters wisten zich zelf te bevrijden en daarna de politie waarschuwen.

Kort voor de overval waren de verkoopsters in het kantoortje van de drogisterij bezig met het tellen van het kasgeld, toen er aan de personeelsingang aan de achterkant van de winkel gebeld werd. Een van de verkoopsters ging een kijkje nemen en zag door het kijkgaatje iemand staan waarvan ze dacht dat het een politieman was. Ze deed de deur open die daarna meteen werd opengeduwd en er twee mannen met bivakmutsen naar binnen stormden. De verkoopster werd meteen op de grond geduwd en haar polsen op de rug gebonden met tape. De mannen liepen daarna naar het kantoortje waar de andere verkoopster op de grond moest gaan liggen en ook haar handen werden geboeid.

De mannen hebben daarna geld uit de kassaladen in een plastic zak gedaan en versleepten de verkoopster van het kantoortje naar het magazijn. Daarna gingen ze er vandoor.
De mannen waren waarschijnlijk niet gewapend.
Tot op heden ontbreekt van hen ieder spoor.

Huisvredebreuk
Een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats kwam in beschonken toestand in de vroege ochtenduren aan de deur van een voor hem bekende bewoner aan de Pieter Vreedestraat te Waalwijk. De man kroop ondanks protest van de bewoner in diens bed en negeerde zijn dringende verzoek de woning te verlaten. Hij greep daarbij de bewoner bij zijn keel en eiste dat deze de slaapkamer verliet. De bewoner riep hierop de hulp in van de politie. Ondanks dat hij nogmaals op de gevolgen werd gewezen weigerde de man het bed en de woning te verlaten en greep vervolgens de politieagent bij zijn keel waarna er een worsteling ontstond. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding ter zake huisvredebreuk. Hierbij werd buiten gekomen de motorkap van een geparkeerde auto flink beschadigd. Vervolgens beledigde hij de bij de aanhouding betrokken vrouwelijke agente . De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde nadien zich weinig meer te kunnen herinneren en in de veronderstelling verkeerde dat hij in de woning van zijn vriendin was welke in dezelfde straat is gelegen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Amok op de snelweg
Zaterdagavond omstreeks 18:40 uur claxonneerde een automobilist uit Wijk en Aalburg omdat het verkeerslicht op de Midden Brabantweg te Waalwijk op groen "sprong" en dit niet werd opgemerkt door een automobilist die voor hem op de Midden-Brabantweg eveneens stil stond. Dit claxonneren werd door een 24-jarige motorrijder die ook voor het verkeerslicht stilstond niet geaccepteerd.
De motorrijder ging naast de rijdende auto rijden en trapte in de richting van het openstaande portierraam naar de bestuurder die de trap kon ontwijken. Op de Prof Kamerlingh Onnesweg te Waalwijk belemmerde de motorrijder de doorstroming van het verkeer door slingerend te rijden en sterk af te remmen om uiteindelijk de auto tot stoppen te dwingen . Er ontstond een heftige woordenwisseling tussen motorrijder en de inzittenden van de auto waarbij bedreigingen werden geuit en door de motorrijder slaande bewegingen met zijn helm werden gemaakt. Rechercheurs van de politie Waalwijk die bij toeval langs kwamen in een burgerauto reden naar de vechtersbazen toe. Juist op dat moment reed de automobilist weg om naar het politiebureau te gaan en raakte daarbij de auto van de rechercheurs. De motorrijder vluchtte weg op zijn motor doch werd kort nadien door ter assistentie geroepen politieagenten aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

"Autospiegelvandaal "aangehouden
Zaterdagnacht kon door de oplettendheid van een inwoner van Waalwijk een 36-jarige Waalwijker worden aangehouden die om 04:50 uur al lopend een viertal autospiegels van auto's aan de Victoriestraat te Waalwijk kapot schopte. De politie kon hem aanhouden omdat er een goed signalement was verstrekt. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd voor nader onderzoek ingesloten te Tilburg.

Team Kaatsheuvel
Auto-inbraken
Van vrijdagavond op zaterdagmorgen werd ingebroken in een 3-tal auto's op Peelland en de Willem II straat te Kaatsheuvel . Na vernieling van een autoruit werden uit deze auto's voornamelijk audioapparatuur, carkits, cd's en uitneembare radiofrontjes weggenomen.

Inbraak bejaardenwoning
Terwijl een 83-jarige vrouw lag te slapen in haar bejaardenwoning aan de Molenwijck te Loon op Zand werd er in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader klom op het balkon van de woning welke op de 1e verdieping is gelegen en wist de balkondeur te ontsluiten. Uit de woning werden geld en audioapparatuur weggenomen.

Team Werkendam-Woudrichem
Vernieling autoruit
Vrijdagavond is op de Provincialeweg Noord te Almkerk de linkerruit van een geparkeerd staande personenauto vernield. Vrijdag op zaterdagnacht is op de Juliana v Stolbergstraat in Eethen de voorruit van ene geparkeerd staande personenauto ingeslagen.

Controle autogordel
Vrijdag 24 mei heeft de politie tussen 10:00 en 12:00 uur op de Provincialeweg Zuid te Eethen gecontroleerd op het dragen van een autogordel. 11 bestuurders c.q. mede-inzittenden zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Aanhouding na mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 00:55 uur is een disco in Eethen een 17-jarige inwoner uit Wijk en Aalburg aangehouden nadat hij een 23-jarige inwoner uit Brakel had mishandeld. Het slachtoffer liep een wond boven zijn oog op welke gehecht diende te worden. De verdachte is ingesloten en zal in de loop van de dag verhoord worden.

Team Dongen
Aanhouding niet voldoen aan bevel of vordering
Vrijdag op zaterdagnacht werd de politie geroepen bij een vechtpartij in een café aan de Wilhelminastraat te Dongen. De vechtpartij was inmiddels voorbij maar buiten op straat ontstond een opstootje waarbij de politie moest ingrijpen. Hierbij werden 4 personen aangehouden die zich op bevel c.q. vordering van de politie niet wilde verwijderen. Betrof een 17-jarige, een 19-jarige, 24-jarige en 27 jarige inwoner uit Dongen. Alle vier de aangehouden verdachten zijn na verhoor later op de nacht weer in vrijheid gesteld. De 17-jarige is echter na zijn vrijlating wederom aangehouden omdat hij het nodig vond de politieambtenaren die hem thuis brachten te beledigen.

Inbraak auto
Vrijdagmiddag is er ingebroken in ene geparkeerd staande auto op de Hoge Ham te Dongen. Men forceerde het portierslot en nam uit de auto een rugzak, een rijbewijs en paspoort weg.

Team Geertruidenberg - Drimmelen
Onder invloed
Een 41 jarige man uit Terheijden bleek bij controle teveel te hebben gedronken. De man viel op door zijn rijgedrag. Man reed met zijn personenauto slingerend over de A59. Bij de afslag Terheijden gelukte het de politie de man te laten stoppen. De man blies 625 ug/l. Voorzien van een rijverbod van 7 en een dagvaarding kon de man, nadat hij zijn rijbewijs had ingeleverd, naar huis.

Poging diefstal caravan
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Meerval te Raamsdonksveer hebben onbekende in de nacht van 24 op 25 mei geprobeerd een caravan te stelen. De caravan kwam door zijn lengte en de geringe opening in het hekwerk vast te zitten. De daders moesten zonder buit vertrekken.

Aanhouding ter zake mishandeling
In de nacht van 25 op 26 mei is een 20 jarige man uit Made, op de Nieuwe Jachthaven te Drimmelen, mishandeld door een 21 jarige man uit Zevenbergsche Hoek. De man uit Zevenbergsche Hoek had ruzie met een andere man. Toen de Madenaar dit zag wilde hij tussen beiden komen. Hierop sloeg de man uit Zevenbergsche Hoek de Madenaar in het gelaat. Deze bekwam door de klap een dikke lip. De Man uit Zevenbergsche Hoek is ter plaatse aangehouden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake mishandeling.

Team Gilze en Rijen
Stomdronken
De politiemensen van Gilze & Rijen geloofden hun ogen niet toen men de bestuurder van een personenauto op de Hofstad te Gilze controleerde op het gebruik van alcohol. De man was op de locatie aangehouden door zeer attente burgers, die de man na aanhouding hebben overgedragen aan de politie. De man blies 1325 ug/l. Van de man een 60 jarige inwoner van Gilze werd het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg de man een rijverbod van 17 uur opgelegd en een dagvaarding werd aan hem uitgereikt. De man zal zich moeten verantwoorden bij de rechter omtrent zijn gedrag.

Onder invloed
Bij een controle op Klein Zwitserland werd op 26 mei een bestuurder gecontroleerd die te veel had gedronken. De man, een 36 jarige inwoner van Tilburg, blies 375 ug/l. Hem werd bij een dagvaarding ook een rijverbod voor 3 uur uitgereikt. De man zal zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden.

Team Oosterhout
Inbraak golfclub te Oosterhout
In een golfclub aan de Dukaatstraat te Oosterhout is in de nacht van 24 op 25 mei ingebroken. Er is nog niet bekend wat er wordt vermist.

Woninginbraak te Oosterhout
In een woning gelegen aan de Sikkelstraat te Oosterhout is in de nacht van 25 op 26 mei ingebroken. Uit de woning verdween een onbekend geldbedrag. Om binnen te komen werd een raam geforceerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie