Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 27-05-2002

Datum nieuwsfeit: 27-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-05-2002
Persberichten van Maandag

Martin Panman 0651611628

Politie zoekt getuigen verkrachting

MEPPEL - De politie wil graag in contact komen met mensen die kunnen helpen bij het opsporen van de drie mannen die in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 in Meppel een 30 jr. vrouw hebben verkracht.

Tussen 04.00 en 05.00 uur die nacht liep de vrouw vanuit het centrum naar de parkeerplaats aan het Slotplantsoen. Ze liep naar haar auto die stond geparkeerd op de hoek met de Noteboomstraat, tegenover de vishandel. Bij haar auto werd ze aangesproken door drie mannen die haar vervolgens op de parkeerplaats, bij haar auto, verkrachtten.

Na de verkrachting liepen de mannen weg via de Noteboomstraat. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Naar omstandigheden maakt ze het redelijk.

Volgens de vrouw hadden de mannen een donker getinte huidskleur (lijkend op Turks of Marokkaans). Alhoewel ze aangesproken werd in het Nederlands, spraken de mannen onderling in een buitenlandse taal. Van één van de mannen kon de vrouw een goed signalement geven. Het gaat om een jongensachtig type met een geschatte leeftijd van tussen de 20 en 25 jr.. Hij had donker achterover gekamd haar wat aan de zijkanten korter was. Hij droeg een donkergrijs jack met daarop het Ajax embleem. Hij sprak heel goed Nederlands. De beide andere daders zijn waarschijnlijk iets ouder. Zij droegen donkere kleding.

De politie in Meppel wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei tussen 03.00 en 05.00 uur iets hebben gezien op het Slotplantsoen, of die op basis van de signalementen mogelijk weten wie deze daders zijn.

Na de verkrachting zijn er op het Slotplantsoen een aantal kledingstukken van het slachtoffer achtergebleven. Deze zijn nog niet gevonden. De politie wil daarom ook graag in contact komen met mensen die daar, of in de directe omgeving, kledingstukken hebben gevonden.

Getuigen gezocht

HOOGEVEEN Op de kruising Schuttevaer en Het Anker gebeurde vanmorgen een aanrijding tussen een trekker met oplegger en een personenauto. Een 60 jarige bestuurster van een personenauto wilde de trekker met oplegger vrije doorgang verlenen. Dit lukte niet geheel want de vrachtauto, bestuurd door een 35 jarige inwoner van Erm kwam toch in aanraking met de personenauto. Omdat de verklaringen niet overeenkomen zoekt de politie getuigen van dit ongeval. Een bestuurder van een donker gekleurd busje met daarin nog een persoon heeft stilgestaan achter de personenauto. Ook hebben de inzittenden daarvan nog contact gehad met de bestuurster van de personenauto. De politie wil graag in kontact komen met deze mensen.

Inbraak

EMMEN In een bedrijf aan de Phileas Foggstraat is vannacht ingebroken. De inbrekers hebben een buitendeur geforceerd. Zo konden de inbrekers naar binnen en hebben nagenoeg de hele inboedel gestolen. Van de inbrekers ontbreekt nog ieders spoor. De politie stelt een onderzoek in. De 25 jarige eigenaar/bedrijfsleider deed aangifte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie