Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ambachten en consumententrends thema van verkort Jaarverslag 2001

Datum nieuwsfeit: 28-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Ambachten en consumententrends thema van verkort Jaarverslag 2001

Wat is grilliger dan de consument en zijn bestedingspatroon? En wat kan de ambachtelijke ondernemer daarmee aan? Het verkorte HBA-jaarverslag 2001 gaat in op de trends in consumentengedrag en de mogelijkheden die het biedt voor ambachtelijke ondernemers.

Behalve een dubbel-interview met de inmiddels aangetreden nieuwe algemeen secretaris drs. J.W. Nelson en zijn voorganger mr. P.A. Bakker, worden het tweede hoofdstuk de consumententrends in zijn algemeenheid toegelicht. Daarbij gaat het om gemak, ethisch gekleurd verwachtingspatroon, hedonisme, beleving, individualisme, ICT, groeiend gezondheidsbewustzijn en authenticiteit. Daarnaast geeft trendwatcher Carl Rohde zijn visie op de jongerentrends, waarmee de ambachten de komende jaren hun voordeel kunnen doen. Vervolgens komen 6 ondernemers aan het woord die ieder op hun manier inspelen op bovenstaande trends en ontwikkelingen. Het zijn achtereenvolgens een rijwielspecialist, een (banket-)bakker, een gecombineerde kap-/schoonheidssalon, slager, pianotechnicus en rietdekker.
Uiteraard wordt ook financiële verantwoording afgelegd over het afgelopen boekjaar, een overzicht gegeven van de samenstelling van het bestuur en een lijst met HBA-publicaties.

Het verkorte jaarverslag is - gratis - aan te vragen bij het Informatiecentrum van het HBA: telefonisch 070 3371111, per fax 070 3863439 of per e-mail (hba@hba.nl).

NB: Het - uitgebreide - ambtelijk jaarverslag 2001 is in voorbereiding en zal in een later stadium worden uitgebracht.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie