Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aannemers misbruiken flexwet massaal

Datum nieuwsfeit: 28-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed
Zoek soortgelijke berichten

Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed

28-05-2002
Aannemers misbruiken flexwet massaal

UTRECHT - Zelfstandige aannemers in de Utrechtse bouw maken massaal misbruik van de flexwet. Ruim 70 procent van de 21 onderzochte zelfstandige ondernemers zonder personeel (zpp-ers) blijkt in loondienst van een ander bedrijf te werken. Dat heeft het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam (RIF) Utrecht woensdag bekend gemaakt.

Naar aanleiding van het onderzoek hebben bouwondernemers alnog een naheffing van bijna 2,5 miljoen euro gekregen voor niet afgedragen belasting en premies.

Het RIF deed in de periode van 1 januari tot 31 december 2001 onderzoek in de Utrechtse woningbouw. De onderzochte locaties zijn Leidsche Rijn, Houten-Zuid en Zenderpark-West in IJsselstein.

Van uitkeringsfraude bleek nauwelijks sprake te zijn. Volgens het RIF is het aantal zelfstandigen zonder personeel de laatste jaren sterk toegenomen in de bouw. Toetsing aan de hand van de flexwet wijst nu uit dat in 71 procent van de gevallen de werknemer eigenlijk in loondienst aan het werk was.

De belastingdienst houdt de hoofdaannemers verantwoordelijk voor het niet betalen van loonbelasting, omzetbelasting en premies voor sociale verzekeringen. De betrokken aaannemers krijgen geen boete opgelegd omdat het RIF van mening is dat de regegeving voor zzp-ers te complex is om te kunnen spreken van fraude.

Het RIF pleit voor betere voorlichting door de overheid aan bouwbedrijven. (bron: Woonkrant.nl)

Copyright Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (V.B.O.), typefouten voorbehouden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie