Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verrekening tussen gemeenten Drenthe vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 28-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Drenthe

GS-besluiten van 28 mei 2002

Assen, 28 mei 2002
Persberichtnummer 02-054Verrekening tussen gemeenten vastgesteld
De verrekening tussen de gemeente de Wolden en de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe en Westerveld als uitvloeisel van de gemeentelijke herindeling is definitief vastgesteld. Bij de gemeentelijke herindeling in 1998 zijn stukken grondgebied van de ene gemeente naar de andere overgegaan. De gemeenten De Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde zijn opgegaan in de nieuwe gemeente De Wolden. Een gedeelte van het grondgebied van de voormalige gemeente Ruinen is toegevoegd aan de gemeenten Midden-Drenthe en Westerveld. Daarnaast is grondgebied van Ruinen en Zuidwolde toegevoegd aan de gemeente Hoogeveen. Ten slotte is een gedeelte van De Wijk en Ruinerwold aan de gemeente Meppel toegevoegd. Op grond van artikel 50 van de Wet algemene regels herindeling stellen gedeputeerde staten de verrekening vast. De Wolden krijgt in totaal 7.117.554 euro van haar buurgemeenten: 4.877.237 euro van Hoogeveen, 1.296.702 euro van Meppel, 57.786 euro van Midden-Drenthe en 885.829 euro van Westerveld.

Provincie draagt bij in leefbaarheid Annerveenschekanaal GS hebben vandaag goedkeuring gegeven aan de plannen om in Annerveenschekanaal een multifunctioneel gebouw te realiseren. Daarvoor zal 165.129 euro ter beschikking worden gesteld uit het Leaderbudget Oost-Drenthe. Het project is een initiatief van de gemeente Aa en Hunze en de bevolking van het dorp. De provincie werkt in het Hunzeproject nauw samen met partners in het gebied aan ontwikkeling van het landelijk gebied. Gedeputeerde staten vinden dat een multifunctioneel gebouw bijdraagt aan versterking van het sociaal-cultureel leefklimaat in het dorp. Het clusteren van voorzieningen, zoals kinder- en buitenschoolse kinderopvang, basisonderwijs, dorpshuis en postkantoor is een van de aandachtspunten in het actieplan voor Oost-Drenthe. Door clustering kan het voorzieningenniveau in kleine dorpskernen op peil blijven. GS waarderen bovendien dat het project tot stand is gekomen door de inbreng van bewoners. De provinciale plattelandsontwikkeling is gericht op inbreng vanuit de streek zelf. Financiering van een dergelijk project is wel eenmalig aangezien het hier gaat om een innovatief project. Innovatie is een van de criteria die Brussel stelt aan financiering.

Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Kloosterveen I - Achtererven goedgekeurd
De gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Kloosterveen I - Achtererven is goedgekeurd. Door de herziening kan de ruimte tussen de bestaande bebouwing langs de Drentsche Hoofdvaart en de daarachter gelegen nieuwbouw worden ingevuld. Het oorspronkelijke bestemmingsplan voorzag niet in een overgang tussen de bestaande en nieuwe bebouwing. Dankzij de herziening kunnen langs deze strook nu ongeveer 16 vrijstaande woningen gerealiseerd worden, terwijl het karakteristieke beeld van de oorspronkelijke lintbebouwing behouden blijft.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie