Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verordening Leerlingenvervoer Groningen gewijzigd

Datum nieuwsfeit: 28-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen

28
MEI
16.57

Persbericht

Verordening Leerlingenvervoer gewijzigd
28-05-2002

Leerlingen in het praktijkonderwijs en het leerwegondersteunend onderwijs vallen niet meer onder de regeling leerlingenvervoer. Gehandicapte leerlingen in het reguliere basis - en voortgezet onderwijs moeten de vergoeding voor het leerlingenvervoer voortaan bij de gemeente aanvragen en niet meer bij het GAK. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in de gemeentelijke Verordening Leerlingenvervoer die voortvloeien uit een wetswijziging.

Eind maart is een wetswijziging van kracht geworden waardoor de regelingen rond het leerlingenvervoer op enkele punten zijn veranderd. Belangrijkste wijziging is dat nieuwe leerlingen in het praktijkonderwijs en het leerwegondersteunend onderwijs geen vergoeding meer krijgen voor het vervoer van en naar school. Uitgangspunt van het rijk is dat zij, net als andere leerlingen in het voortgezet onderwijs, zelf in staat moeten zijn om van en naar school te reizen.

Een andere wijziging (van administratieve aard) is dat voor gehandicapte leerlingen in het reguliere onderwijs de vergoeding voortaan bij de gemeente moet worden aangevraagd in plaats van bij het GAK. Dit heeft geen financiële gevolgen voor de leerlingen. De gemeente krijgt een compensatie uit het gemeentefonds voor de gehandicapte leerlingen. Er wordt echter gekort vanwege het vervallen van de vergoeding voor het praktijk- en leerwegondersteunend onderwijs, waardoor de totale rijksbijdrage voor het leerlingenvervoer niet kostendekkend is.

Het college van B&W heeft de gewijzigde verordening vandaag vastgesteld

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie