Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheidscollege Geneeskunde Prof. dr. P.A. van Zwieten, hoogleraar ..

Datum nieuwsfeit: 29-05-2002
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van AmsterdamAfscheidscollege Geneeskunde
Prof. dr. P.A. van Zwieten, hoogleraar farmacotherapie: Cardiovascular drug therapy 1971-2002, and beyond. Hart- en vaatziekten zijn en blijven de belangrijkste oorzaak van ernstige ziekte, invaliditeit en overlijden. In de behandeling van hart- en vaatziekten is in enkele decennia enorme vooruitgang geboekt. De therapie berust op drie pijlers: interventiecardiologie (technieken zoals bijvoorbeeld dotteren), hartchirurgie, en de behandeling met geneesmiddelen (farmacotherapie). In dit afscheidscollege stelt Van Zwieten speciaal de farmacotherapie aan de orde, met de nadruk op twee zeer belangrijke en veelvoorkomende aandoeningen: hoge bloeddruk (en de gevolgen daarvan) en hartfalen. Voor beide ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie