Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg busstrook Universiteitsweg De Bilt

Datum nieuwsfeit: 29-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Aanleg busstrook Universiteitsweg De Bilt

29-05-2002
In juni 2002 start de provincie Utrecht met de aanleg van een busstrook op de Universiteitsweg, de provinciale weg N412, in de gemeente De Bilt. De busstrook wordt aangelegd om het oponthoud voor het openbaar vervoer in de spits te verminderen op het traject tussen de rijksweg A28 en de provinciale weg N237 (Amersfoort-Utrecht).

Voorbereidende werkzaamheden in juni
Naast de aanleg van een busstrook tussen de autosnelweg A28 en de Oude Bunnikseweg zullen ook een faunapassage en een veetunnel worden gerealiseerd.
De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats in juni. Dan worden er onder meer nieuwe watergangen gegraven en kabels en leidingen gelegd.

Afsluiting vanaf 1 juli tot half september
Vanaf 1 juli tot medio september wordt de Universiteitsweg volledig afgesloten tussen de Oude Bunnikseweg en de noordelijke af-/oprit A28. Het verkeer zal worden omgeleid. De omleiding zal ter plaatse met borden worden aangegeven en wordt gepubliceerd op de Biltse gemeentepagina in de Biltse en Bilthovense Courant. De geplande datum van openstelling is vrijdag 13 september. Na die datum kunnen dan nog wat afrondende werkzaamheden plaatsvinden zoals het aanpassen van de verkeerslichten.

Informatie-avond
Op 22 mei was er een informatie-avond voor omwonenden en belanghebbenden. Zij kregen informatie over de uitvoering van het werk en konden kennismaken met en vragen stellen aan de mensen die bij de uitvoering betrokken zijn. De kennismaking leverde ook veel nuttige informatie op voor de provincie.
Zo bleek dat er in het ontwerp-omleidingsplan nog geen rekening was gehouden met de aanduidingen voor de bewoners van de Bunnikseweg. Bij het fijnslijpen van het plan zal hierin worden voorzien.

Met vragen of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Bree van de provincie, tel. (030) 258 39 67. Vanaf 3 juni 2002 is de projectleiding bereikbaar op telefoonnummer (030) 258 27 77 of per e-mail:
Universiteitsweg@provincie-utrecht.nl

Bijlage: kaartje busstrook
Als bijlage bij dit persbericht treft u aan een kaartje met daarop de locatie van de aan te leggen busbaan.
Aan het kaartje met de omleidingsroutes wordt nog gewerkt. Ook dit zal binnenkort worden verspreid.

- 50209302 buswisselstrk N412.jpg

src="/prvutr/internet/e5_2.nsf/1FC5E2045F243C5AC1256BC8002928D0/$FILE/ 50209302+buswisselstrk+N412.jpg" border="0">

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie