Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 29-05-2002

Datum nieuwsfeit: 29-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 29-05-2002
Politieberichten 29/5 (07.00 uur t/m 13.00 uut)

Sneek: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 08.30 uur reden een 33-jarige inwoonster van Lemmer en een 50-jarige inwoner van Sneek achter elkaar over de Stadsrondweg-zuid. Ze reden in een file. Bij de stoplichten moest de 33-jarige remmen voor het verkeer voor haar. De 50-jarige automobilist zag dit te laat en boste met de voorzijde tegen de achterzijde van de auto van de 33-jarige.De 33-jarige klaagde over rugpijn en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Sneek. Lichte materiele schade.

Drachten:brandje in park
Via de meldkamer kwam er melding binnen van een brandje in het Reidingpark aan de Drift. Bleek dat enkele takken in brand gestoken waren en uit een prullenbak kwam enige rook. Takken uit elkaar gehaald en vuur gedoofd.

Sneek: bedreiging chauffeur
Dinsdag omstreeks 21.30 uur reed een 47-jarige buschauffeur uit Sneek op het traject Nijland richting Sneek Op een gegeven moment wordt er op de stopknop gedrukt en de chauffeur stopt ter hoogte van de bushalte bij Folsgare. Niemand reageert en van achteruit de bus komt een manspersoon naar de chauffeur en neemt een dreigende houding aan t.o.v. de chauffeur. De buschauffeur rijdt verder en was net weggereden of er wordt weer op de stopknop gedrukt. Dit was halte ziekenhuis Sneek. Er stappen 3 mensen in en van achteruit komt dezelfde persoon weer bij de chauffeur en bedreigt de chauffeur opnieuw. De houding van de man kwam zeer bedreigend en intimiderend over. Bij de halte van het ziekenhuis stapte de man uit. Signalement: leftijd ongeveer 20 22 jaar, lengte ongeveer 1.80 m. Donkere huidskleur, had rasta krul haar, donker gekleurd. De persoon droeg een wit trainingspak met smalle zwarte banen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen van het voorval kunnen contact opnemen op het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 8844.

Leeuwarden: diefstal vanuit kantoor
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Tesselschadestraat. Aan de achterzijde van het pand had men een ruit ingegooid. Weggenomen uit een kantoor een laptop, Aangifte hiervan is gedaan door een 56-jarige medewerker van het bedrijf.

Gytsjerk: bromfietscontrole
Woensdag tussen 06.30 uur en 09.00 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Canterlandseweg. Aantal gecontroleerde bromfietsen is niet bekend. Wel een paar processen-verbaal zijn opgemaakt. 1x vermogen 1.6 kw, 1x vermogen 1.8 kw, 1 x brommer niet verzekerd. 1 x vermogen over de 2 kw. 2 x proces-verbaal voor het niet volgen van het verplichte fietspad. Tussendoor zijn 5 autobestuurders bekeurd terzake niet dragen van de autogordel.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie