Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AXA Garantie Plus Depot, beleggen met garantie

Datum nieuwsfeit: 30-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AXA Verzekeringen

AXA Garantie Plus Depot: beleggen met garantie 28 mei 2002

3 % + 2%. AXA introduceert het Garantie Plus Depot. Een gegarandeerd netto rendement van 3 procent tot einddatum van de verzekering. Hierdoor is de consument verzekerd van een gestage groei in het polisdepot. Maar AXA gaat verder en biedt boven op het gegarandeerde rendement ook nog een bonusrendement. Ter introductie van het Garantie Plus Depot is dit bonusrendement tot eind 2002 maar liefst 2 procent. De minimale looptijd voor het Garantie Plus Depot is tien jaar.

Beleggingsbeleid
Het Garantie Plus Depot belegt in verschillende beleggingsfondsen van AXA. Bij de introductie van het depot is de portefeuille samengesteld uit 75 procent AXA Obligaties Euro en 25 procent AXA Aandelen Euro. De samenstelling van het depot kan al naar gelang de marktomstandigheden dat vereisen veranderen.

Rendement
De prijs van een eenheid Garantie Plus Depot zal van dag tot dag stijgen met gegarandeerd drie procent op jaarbasis Op basis van de behaalde en de te verwachten rendementen van het Garantie Plus Depot wordt een bonusrendement vastgesteld. Er kan nog sprake zijn van een slotuitkering (correctie-uitkering) op de einddatum of bij eerder overlijden als blijkt dat de ontwikkeling van de beleggingen beter is geweest dan het bijgeschreven garantie- en bonusrendement.
Bonusrendement
Het bonusrendement geldt steeds voor een jaar en wordt periodiek vastgesteld door AXA. Het bonusrendement kan nooit negatief zijn en geldt tot een nieuw percentage door AXA wordt afgegeven. Tot eind 2002 bedraagt het bonusrendement twee procent.

Slotuitkering
Als op de einddatum of bij eerder overlijden blijkt dat de ontwikkeling van de beleggingen beter is geweest dan het al bijgeschreven garantie- en bonusrendement volgt boven op de gegarandeerde waarde een extra uitkering. Zo profiteert de belegger ook in het geval de belegging zich goed ontwikkeld.

Voor wie interessant?
Bij een pensioen-, lijfrente, of hypotheekverzekering willen veel mensen liever weinig of geen risico lopen in de kapitaalopbouw. Door te beleggen in het Garantie Plus Depot wordt het opgebouwde vermogen veilig gesteld en is er daarnaast kans op een aantrekkelijk bonusrendement.
Beleggers die een deel van hun vermogen risicomijdend willen beleggen, spreiden hun vermogen vaak over verschillende depots. Het Garantie Plus Depot is in dit geval zeer geschikt om als 'veilig' depot onderdeel uit te maken van een dergelijke risicospreiding. Het Garantie Plus Depot is ook een interessante optie voor alle polishouders met een niet al te lange resterende verzekeringsduur (minimaal tien jaar), die graag de opgebouwde poliswaarde in een polisdepot onder willen brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie