Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsbrief monumenten en archeologie Deventer ziet levenslicht

Datum nieuwsfeit: 31-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

Nieuwsbrief monumenten en archeologie ziet levenslicht

Het Team Monumenten en Archeologie van de gemeente heeft begin juni het eerste nummer van de Nieuwsbrief Monumenten en Archeologie gelanceerd.

Deze publicatie verschijnt drie- à viermaal per jaar en houdt monumenteigenaren, bewoners van monumenten en andere relaties op de hoogte van actualiteiten en onderzoek op het gebied van Monumenten en Archeologie in Deventer.

Voor overige belangstellenden is de Nieuwsbrief in beperkte oplage verkrijgbaar bij een aantal distributiepunten: de Athenaeumbibliotheek, het Stadsarchief, het Historisch Museum Deventer, de Openbare Bibliotheek, het Gemeentelijk Informatiecentrum in het Stadskantoor en het voormalig gemeentehuis van Diepenveen in Schalkhaar. De nieuwsbrief is ook op de internetsite van de gemeente beschikbaar.

In het eerste nummer is onder meer aandacht besteed aan de restauratie van de Waag en de problemen rondom het behoud van een zestiende-eeuwse muurschildering in de Pontsteeg. Verder nieuws over de opgraving van een vierde-eeuwse Germaanse nederzetting aan de Holterweg en het blootleggen van een deel van de stadsmuur aan de Houtmarkt.

Ten slotte ook een stukje human interest: in elk nummer een interview met de eigenaar van een monument, ditmaal het koetshuis Frieswijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie