Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koper of huurder: gelijke behandeling noodzakelijk

Datum nieuwsfeit: 31-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AEDES

Koper of huurder: gelijke behandeling noodzakelijk

Een gelijke fiscale behandeling van huurders en kopers zal op korte termijn door het nieuwe kabinet moeten worden gerealiseerd. 'Het is toch merkwaardig dat een koper die een nieuwe keuken of badkamer plaatst daarvoor een financiering krijgt waarvan de rente aftrekbaar is en dat een huurder die voor datzelfde doel een lening wil afsluiten de rente niet mag aftrekken. Huurder en koper werken beiden aan het verbeteren van de woonkwaliteit maar worden door de overheid niet op dezelfde manier behandeld.'

Dit stelt voorzitter Willem van Leeuwen van Aedes vereniging van woningcorporaties vooruitlopend op de introductie van de Vrijekeuswoning van woningcorporatie Woonstede te Ede op zaterdag 1 juni. Aedes is erg te spreken over het initiatief van Woonstede die haar huurders laat kiezen uit drie huur- en twee koopvarianten. 'De rijksoverheid wil dat woningcorporaties werken aan meer keuzemogelijkheden voor de woonconsument, maar ze maakt het de corporaties niet makkelijk door in het beleid allerlei belemmeringen op te werpen.' Volgens Aedes werken ministeries langs elkaar heen en bevordert een koopsubsidie die op nog geen 5 van de 100 woningen toepasbaar is, het aantal te verkopen huurwoningen niet.

Aedes pleit daarom ook voor verruiming van de fiscale mogelijkheden voor alle tussenvormen van huur en koop. Zo zal bijvoorbeeld de koopsubsidie snel moeten worden verbeterd en ook op de tussenvormen van toepassing moeten zijn. 'Willen corporaties meer verkopen realiseren dan zal het overheidbeleid een duidelijker steun in de rug moeten zijn. Zolang het kabinet hier niet actief aan meewerkt zullen koop- en huurvarianten geen succes worden,' aldus Willem van Leeuwen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie