Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 31-05-2002

Datum nieuwsfeit: 31-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Alcoholcontrole in Tilburg

Datum: 31/5/2002
Auteur: Carel Bouman

TILBURG Tussen vanmiddag vier uur en vanavond tien uur werd in Tilburg een districtelijke alcoholcontrole gehouden. Bij deze controle zette de politie tien agenten in. Op verschillende locaties in het teamgebied van Wilhelminapark werd gecontroleerd. Dat gebeurde aan de Rueckertbaan, de Ringbaan Noord en het Wilhelminapark. De politie heeft van 645 weggebruikers een blaastest afgenomen. Twee van hen bleken te veel gedronken te hebben en werden door de politie aangehouden. Het gaat hier om een 28-jarige Tilburgse man en een 50-jarige man. Van de 28-jarige werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies een promillage van 1,55. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uren. De 51-jarige Tilburger blies een alcoholpromillage van 1,05. De man kreeg een rijverbod van één uur en een dagvaarding mee naar huis.

Bij de alcoholcontrole was ook de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) aanwezig. Zij doen onderzoek naar het gebruik van drugs in het verkeer. Weggebruikers kunnen op basis van vrijwilligheid hieraan meedoen en van hen wordt gevraagd om urine of bloed af te staan.

Aan weggebruikers die geen alcohol achter het stuur ophadden werd de BOB-sleutelhanger uitgereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie