Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenbond in actie tegen InterKeukenGilde

Datum nieuwsfeit: 01-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Consumentenbond
Zoek soortgelijke berichten

Consumentenbond

Consumentenbond in actie tegen InterKeukenGilde
1 juni 2002


De Consumentenbond eist dat InterKeukenGilde BV en vier keukenleveranciers, zoals beloofd, geld terugbetalen aan consumenten die een keuken hebben gekocht met een geld teruggarantie. De bond sommeert de betrokken keukenleveranciers, en het InterKeukenGilde BV om binnen veertien dagen tot terugbetaling van de koopsommen over te gaan. Zo niet, dan start een gerechtelijke procedure.

De Consumentenbond komt op voor de belangen van naar schatting duizenden consumenten die aan cash-back acties mee hebben gedaan. Nu is de directe aanleiding de gedupeerden die in 1996 een keuken hebben gekocht in het kader van de KeukenGilde Cash back-actie. Bij deze actie zouden consumenten na vijf jaar de volledige aankoopsom terugkrijgen.

Inmiddels is gebleken dat er geen sprake is van terugbetaling om de reden dat de financier van de actie, All State Acceptante Corporation met de noorderzon vertrokken is. De Consumentenbond is van mening dat dit voor Interkeukengilde/ de keukenleveranciers geen aanleiding mag zijn om niet tot uitbetaling over te gaan. De Consumentenbond vindt dat op de keukenleverancier de verplichting rust om de toezeggingen, waaronder de verplichting tot terugbetaling van het aankoopbedrag, na te komen.

Vanaf september 2001 heeft overleg plaatsgevonden tussen SOCA (hierin hebben de aangesloten leveranciers zich verenigd) en de Consumentenbond. Dit overleg heeft niet geleid tot een acceptabel voorstel.

Komt het InterkeukenGilde niet binnen 14 dagen met een redelijke oplossing, dan zal de dagvaarding worden uitgebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie